Tim Cook a anuntat ca Apple va dona cate un milion de dolari organizatiilor Southern Poverty Law Center si Anti-Defamation League, relateaza MarketWatch.

Cook i-a informat pe angajatii Apple despre aceasta initiativa printr-un email obtinut de Recode.

De asemenea, pentru toate donatiile facute de angajati organizatiilor umanitare Apple va contribui cu o suma de doua ori mai mare, pana pe 30 septembrie.

Cook a adaugat ca lucreaza la o solutie pentru a face donatii prin intermediul iTunes.

Seful Apple a spus ca nu este de acord cu raspunsul presedintelui Donald Trump la violentele care au avut loc weekendul trecut la Charlottesville.

”Nu este vorba despre stanga sau dreapta, conservatori sau liberali. Este vorba despre decenta si moralitate”, a aratat el.

O femeie de 32 de ani a fost ucisa la Charlottesville, cand un neonazist a lovit intentionat contramanifestantii cu vehiculul sau. Sute de persoane s-au adunat pe strazile din Charlottesville pentru a demonstra in favoarea sau impotriva miscarii ”Uniti Dreapta”.

Primele violente au izbucnit in scurt timp, desi politistii in echipament de revolta si trupele Garzii Nationale au inundat strazile din zona centrala a localiatii Charlottesville.

Tensiunile au aparut dupa ce autoritatile locale au anuntat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus fortele Confederatiei in timpul Razboiului Civil din SUA.

Sursa: News.ro

Foto: Getty Images