Facebook modifica din nou algoritmul pentru News Feed pentru a-i ajuta pe utilizatori sa nu mai vada postarile pe care nu vor sa le vada. Compania a anuntat luni ca face un update pentru News Feed in urma feedback-ului primit de la utilizatori - aceste schimbari vor afecta update-urile care iti apar in varf pe feed.

Facebook a facut sondaje, intreband utilizatorii despre continutul News Feed-ului, facand mai usoara ignorarea postarilor virale. Facebook sustine ca a intrebat "zeci de mii de utilizatori" sa ofere un rating al postarilor care le apar in feed zilnic.

Cea mai noua schimbare va lua aceste ratinguri in calcul, folosind "feedback calitativ pentru a oferi povesti relevant", conform anuntului pe blog al companiei.

"News Feed va incepe sa analizeze probabilitatea ca tu sa vrei sa vezi o poveste in varful feed-ului si probabilitatea ca tu sa dai like, sa comentezi sau sa distribui o poveste. Vom clasa povesti mai sus in feed care credem ca vor face oamenii sa actioneze si care oameni ar vrea sa le vada aproape de topul din News Feed" au scris acestia.