Innovation Labs 2016, principalul program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnice din Romania, invita tinerii pasionati de tehnologie sa-si aduca ideile la viata in programul organizat in Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara. Innovation Labs este dedicat tinerelor echipe, care au o idee creativa de tehnologie, dornice sa traiasca experienta unui start-up tehnic, in ecosistemul romanesc de business, alaturi de mentori de top, antreprenori si specialisti in domeniul tehnologiei. Programul este organizat de Tech Lounge in parteneriat cu Orange, Carrefour si The Romanian-American Foundation.

Tinerii participanti pornesc de la o idee pe care o rafineaza treptat si o transforma intr-un prototip viabil si persuasiv, cu sprijinul mentorilor. Directiile Innovation Labs 2016 sunt: Agricultura, Cyber-Security, Health & Lifestyle si Retail.

Structura programului Innovation Labs 2016

Innovation Labs 2016 va debuta cu Hackathon-ul din Bucuresti, intre 5 - 6 martie 2016, in Universitatea Politehnica din Bucuresti. Tinerii sunt invitati sa se inscrie pana pe 3 martie 2016, completand formularul disponibil pe website-ul programului: www.innovationlabs.ro. O saptamana mai tarziu, intre 12 – 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara. Perioada de inscriere pentru acestea este pana pe 10 martie 2016, iar inscrierile se pot face tot pe www.innovationlabs.ro.

Hackathon-ul de 24 de ore ofera tinerilor sansa de a-si contura ideile mai clar, a le demonstra in practica si a-i convinge pe cei din jur de potentialul lor. Cele mai bune echipe vor continua in programul de mentorat din martie – mai, intalnindu-se saptamanal cu specialisti din industria ICT si din ecosistemul antreprenorial pentru a-si rafina prototipul initial spre un produs viabil cu aplicatii directe in piata.

Echipele isi prezinta prototipurile finale pe 24 mai la Demo Day, in fata potentialilor investitori, parteneri si mass media. Este un eveniment vibrant si in acelasi timp un nou inceput pentru echipe – care au sansa de a castiga atentia finantatorilor si utilizatorilor.

Razvan Rughinis, co-fondator Innovation Labs: „Innovation Labs este un loc de intalnire al tinerilor care vor sa-si vada ideile functionand realmente si al profesionistilor in start-up-uri tech, care ii ghideaza pe drumul adesea surprinzator de la concept la prototip. O idee poate fi interesanta, dar un prototip tangibil este atat o experienta de neuitat pentru tinerii care-l aduc la viata, cat si un posibil punct de lansare pentru un produs de impact, care schimba viata utilizatorilor. Atat la Hackathon cat si in perioada de mentorat, echipele lucreaza intens pentru a-si crea propriile produse si a raspunde unor dorinte reale ale utilizatorilor. Innovation Labs a ajuns la cea de-a 4-a editie, demonstrand in fiecare an creativitatea tehnica si perseverenta tinerilor in a-si gasi propria cale. Terenul este acum pregatit pentru Innovation Labs 2016.”