Un nou studiu concluzioneaza ca majoritatea utilizatorilor de Facebook au prieteni carora nu le pasa de ei si nu ar avea simpatie fata de ei nici in cazul unei probleme serioase.

Multi oameni au sute de prieteni. Insa nu se pot baza cu adevarat decat pe 4 dintre ei, in medie, conform unei cercetari.

Robin Dunbar, profesor de psihologie la Universitatea Oxford, a creat acest studiu pentru a vedea care este conexiunea intre faptul ca o persoana are multi prieteni pe Facebook si prieteni reali. El a descoperit ca exista o corelatie mica intre a avea prieteni multi pe retelele de socializare si a putea depinde de ei, sau chiar si sa vorbesti cu acestia regulat.

Numarul mediu de prieteni pe Facebook al persoanelor studiate este de 150. Insa numai 14 dintre ei si-ar manifesta simpatia daca ceva rau s-ar petrece. In medie, persoanele studiate au spus ca numai 27% dintre prietenii de pe Facebook sunt autentici. Aceste numere sunt sumilare cu modul in care functioneaza prieteniile si in lumea reala, mai spune studiul.