Utilizatorii Facebook sunt tinta unui nou atac. Mai multe persoane au anuntat ca au fost victima unor infractori cibernetici face foloseau conturile lor pentru a le trimite prietenilor mesaje inselatoare. Vazand textele respective, prietenii dezvaluiau informatii personale, ca de exemplu numarul de telefon, care puteau fi folosite de infractori pentru a extrage bani din conturi.

Un om contacteaza potentialele victime. Exista doua variante ale acestei inselatorii.

1. Persoana explica faptul ca poate obtine fonduri guvernamentale si sustine ca poate solicita bani in numele victimei si apoi pot imparti suma.

2. Persoana sustine ca are o afacere cu telefoane mobile si are nevoie de telefoane noi pe care sa le vanda.

In ambele variante, roaga victima sa-i dea cat mai multe conctate - numere de telefon ale persoanelor apropiate si conturi bancare, spunand ca va transfera bani, lucru care, evident, nu se intampla.

Ofiterii britanici spun ca aceasta inselatorie a inceput sa se practice inca din iunie 2014, dar este inca pe val. Sfatul lor este sa nu dezvaluiti informatii personale, precum numarul de telefon sau datele bancare, unor necunoscuti si sa aveti grija ce anume postati pe Facebook!