Miercuri, 23 martie, peste 100 de pasionati de tehnologii open source au participat la cea de a2-a editie a MOSS - Make Open Source Software, conferinta organizata de ANIS. 

„Suntem bucurosi sa vedem ca MOSS a devenit un eveniment de comunitate si ca atrage interesul din ce in ce mai multor participanti. La MOSS am reusit sa cream acea unitate intre zona educationala si zona tehnica, iar ANIS este direct interesata de promovarea si cresterea acestui tip de  platforma.”, spune Valerica Dragomir, Director executiv ANIS.

Evenimentul a fost impartit pe doua teme mari – IoT, Embedded & Mobile Systems si Cloud Solutions. 

Evenimentul a fost deschis de Andrei Pitis, Presedinte ANIS si CTO Vector Watch, unul dintre initiatorii miscarii open source in Romania si a continuat cu Mihai Constantin-Pau, Intel Romania Software Development Center si Adrian Ionescu, Microsoft Romania, care au vorbit despre cum incurajeaza companiile lor open source. Bogdan Ripa, din partea Vector Watch a aratat cum se dezvolta aplicatii pentru Vector Watch si ce presupune dezvoltarea de stream-uri de catre terti.

Premiul audientei pentru cea mai buna prezentare castigat pentru zona de IoT si Embedded Systems a fost acordat de iMedicare lui Constantin Musca, care a aratat cum se poate face un sistem integrat pentru a schimba muzica intr-o locatie prin BrilloOS, iar Premiul pentru cea mai buna prezentare din zona Cloud Solutions a fost castigat de echipa formata din Andreea Florescu si Octavian Moraru si premiat de Adobe Romania.

Celelalte prezentari au cuprins demo-uri si discutii tehnice aprofundate despre dezvoltarea de aplicatii mobile, aplicatii pentru echipamente hardware integrate (embedded), compresii pentru mobil, implementare de solutii hibride in cloud, monitorizarea aplicatiilor, sisteme integrate pentru dispozitive IoT si securitate cibernetica. Iar in cadrul laboratoarelor practice participantii au lucrat cot la cot cu trainerii.