Suedezul si-a egalat conationalul - a castigat in 2016 cat Zlatan Ibrahimovic!

Gamerul de pe YouTube, PewDiePie, a castigat 15 milioane de dolari in ultimul an conformul noului top publicat de catre Forbes.

"Am inceput sa postez pe YouTube inainte sa poti castiga bani" spune Roman Atwood, cel aflat pe locul 2 in clasament cu 8 milioane de dolari castigate, o crestere de 70% pentru acesta dupa ce a crescut numarul de vizualizari de pe canal, dupa ce a mers intr-un turneu alaturi de un alt YouTuber, Yousef Erakat, filmul Natural Born Pranksters, avansul pentru o carte ce urmeaza sa fie publicata si un magazin online.  In urma cu 5 ani el publica primul clip pe YouTube numit "Epic Cooler Prank!". In acel video, el pacalea persoane pe strada ca le va turna un butoi cu apa in cap, insa acesta era gol. Reactia oamenilor era extrem de amuzanta.

In ultima jumatate de deceniu s-au schimbat lucrurile. Forbes a publicat topul primelor 10 canale de pe YouTube - 12 celebritati care au castigat cumulat 70.5 milioane de dolari in perioada iulie 2015-iunie 2016, fiind o crestere de 23% fata de anul precedent. Lista masoara castigurile inainte de a fi scazute cheltuielile de management si taxele.

Un alt nume cunoscut de pe lista este Tyler Oakley, cel care a castigat 6 milioane de dolari. El a semnat recent un contract cu compania de productie a lui Ellen DeGeneres ce include o colaborare pentru proiecte digitale, precum si o posibila serie TV. O parte din cei 8.1 milioane de fani de pe YouTube l-au putut vedea intr-un turneu mondial, venind pentru a cumpara si cartea lui cu autograf, Binge, carte care a devenit bestseller New York Times! De asemenea, Oakley a aparut intr-un sezon al show-ului The Amazing Race, ajungand pana in finala.

Topul celor mai bine platite staruri de pe YouTube
9-10. Colleen Ballinger (Miranda Sings) - 5 milioane de dolari
Rhett and Link - 5 milioane de dolari
7-8. German Gamendia - 5.5 milioane de dolari
Markiplier - 5.5 milioane de dolari
5-6. Tyler Oakley - 6 milioane de dolari
Rosanna Pansino - 6 milioane de dolari
4. Smosh - 7 milioane de dolari
3. Lilly Singh - 7.5 milioane de dolari
2. Roman Atwood - 8 milioane de dolari
1. PewDiePie - 15 milioane de dolari

Share articol: