Viata de inginer de software la Apple este una buna, insa beneficiile si salariile oferite de companie sunt eclipsate de beneficiile pe care le ofera alte companii din lumea tech precum Google, renumiti pentru acestea.

Astfel, au aparut de-a lungul timpului si nemultumiri. Cofondatorul Flipboard, fost inginer la Apple, Evan Doll a povestit o intamplare cu fostul CEO Apple, Steve Jobs.

Conform spuselor lui Doll, Jobs era intr-o intalnire importanta in 2007 cand un angajat l-a intrerupt si a intrebat de ce inginerii de software nu primesc mai multi bani. Un alt fost angajat de la Apple a confirmat povestea.

"Incepuse sa spuna cum alte companii din Silicon Valley platesc mult mai bine. Jobs pur si simplu statea pe loc, uitandu-se la podea si il asculta pe tip cum vorbeste. Nu a avut nicio reactie si l-a lasat sa termine.

Intr-un final, Jobs a spus: Ei bine, cred ca Apple ofera salarii corecte si este la fel de competitiva ca oricine din industrie. Daca nu esti de acord, probabil ca ar trebui sa vorbesti cu managerul tau sa afli de ce nu valorezi mai mult" au povestit cei doi.