Update 25 aprilie

Incepand de pe 25 aprilie, vor fi introduse noile update-uri, printre care butonul snooze si diferite optiuni de securitate a contului si de gestionare mai eficienta a sarcinilor.

Schimbarile vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor saptamani, precizeaza Wired. Butonul snooze va ascunde noile mesaje care vin in inbox, astfel incat acestea nu te vor deranja si vor aparea dupa un anumit interval de timp, stabilit de tine.

De asemenea, vor fi lansate si pentru versiunea de desktop raspunsurile automate Smart Replies, care au aparut in versiunea de mobil inca din 2016. Noile optiuni vor trebuie activate insa din setari, pentru a putea beneficia de ele.

O alta schimbare importanta este introducerea Modului Confidential. In acest fel poti trimite mesaje pentru care destinatarul va trebui sa introduca o parola ca sa le poata deschide. Iar dupa un anumit timp aceste mesaje se vor distruge automat, astfel incat nu vor mai putea si copiate.

Optiunea Nudges iti va aminti sa raspunzi la mesajele pe care le-ai ignorat sau de care ai uitat.


Un nou raport ofera detalii interesante despre schimbarile pe care le va face Google la Gmail. Astfel, utilizatorii vor avea acces la noi optiuni. Una dintre acestea este Modul Confidential.

Acesta le va permite sa seteze "expirarea" automata a unui mesaj pe care il trimit, dupa un anumit numar de zile, luni sau ani.

Dupa data limita, un mesaj trimis prin Modul Confidential nu va mai putea fi printat, descarcat sau copiat, scriu cei de la TechCrunch.

De asemenea, este posibil ca persoanele care primesc un e-mail trimis prin Modul Confidential sa aiba nevoie de o parola, ca sa il poata citi. Parola de acces va putea fi trimisa printr-un mesaj, pe telefon.

Deocamdata nu se stie daca aceasta optiunea va putea fi folosita si cu persoane care nu au Gmail.

Noul Gmail va avea si optiunea de raspuns automat (smart reply) si snooze, pentru a ascunde temporar toate mesajele primite in inbox.

Noua versiune de Gmail ar putea fi lansata pe 8 mai.