Un studiu canadian demonstreaza ca tocmai tinerii care ar trebui sa se priceapa cel mai bine la tehnologie ignora pericolele acesteia.

Cei mai priceputi la tehnologie sunt si cei care ignora cel mai des pericolul de a li se fura datele. Asta e pe scurt concluzia unui studiu facut de o companie canadiana de cloud computing. Cei de la Softchoice au intervievat 1.000 de canadieni si americani si le-au studiat obiceiurile de a-si securiza datele.

Cercetatorii i-au impartit pe subiecti in 4 categorii de varsta: 20-29 de ani, 30-49 de ani, 50-65 si peste 65 de ani. Rezultatele obtinute i-au dat insa peste cap.

Peste 36% dintre cei intervievati acceseaza cinci sau mai multe aplicatii bazate pe cloud in fiecare zi, iar 28,5% dintre tineri  isi tin parolele nesecurizate.  Rezultatele obtinute i-au dat peste cap pe cercetatori. Spre deosebire de tineri, doar 10,8% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 40-60 de ani nu au grija unde-si tin parolele. Deci, tocmai cei care ar trebui sa fie cei mai familiarizati cu pericolele tehnologiei aleg sa le ignore.

Peste o treime dintre tinerii pana in 30 de ani isi stocheaza parolele in documente nesecurizate. Multi dintre ei nici macar nu-si protejeaza telefonul cu o parola sau un pattern, acceseaza fisiere prin aplicatii din cloud fara sa stie asta si trimit documente de serviciu folosind mailurile personale. Mai grav insa, aproape 5% dintre ei au folosit macar o data parole slabe de genul 123456. Parola ta cat de buna e?

Tu cum iti protejezi datele? Intra pe pagina Yoda de Google+ si spune-ne cum iti alegi de obicei parolele!

Studiul a mai relevat insa un aspect. Cloud-ul redefineste piata muncii si 76% dintre subiectii tineri au declarat ca ar prefera sa lucreze de acasa, in timp ce doar jumatate din cei peste 50 de ani prefera aceasta metoda.

Share articol: