Site-ul de micro-blogging ar putea creste de doua ori mai puternic decat anticipeaza analistii.

Compania Twitter sustine ca va avea, in 2014, venituri de cel putin 1 miliard de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate companiei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ar trebui ca serviciul de micro-blogging sa creasca de aproape doua ori mai repede decat anticipeaza acum analistii. In prezent, site-ul are 140 milioane de utilizatori. 

Prognoza celor de la Twitter are la baza estimari privind cererea de publicitate, au afirmat sursele citate.

Cercetatorii de la EMerketer estimeaza ca Twitter va atinge in 2014 vanzari de publicitate de 540 milioane de dolari, care vor constitui practic toate veniturile companiei. In 2011, compania a avut venituri din publicitate de 139,5 milioane dolari. 

Fondata la San Francisco de Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams si Biz Stone, compania Twitter a fost evaluata, in timpul rundelor de finantare pe piata privata, la pana la 8,4 miliarde de dolari.

Printre actionarii Twitter sunt grupul rus Digital Sky Technologies, fonduri de capital de risc precum Benchmark Capital, Union Square Ventures sau Spark Capital, dar si angajatii de-ai companiei, rasplatiti cu pachete de actiuni.

Sursa: Mediafax

Share articol: