Utilizatorii aplicatiei de car-sharing Uber vor avea in curand acces si la alte servicii, pe langa impartirea unei curse. Asfel, ei vor putea sa rezerve o bicicleta, sa inchirieze o masina sau chiar sa cumpere bilete de autobuz sau de metrou in anumite orase.

In acest fel, serviciul Uber vrea sa ofere utilizatorilor cat mai multe solutii de transport public, pentru a evita folosirea masinilor personale, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO Uber.

Pentru inceput, optiunea de inchiriere auto va fi inclusa intr-un program pilot, Uber Rent, care va fi lansat in San Francisco la sfarsitul acestei luni.

Cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii vor gasi masini personale, care sunt disponibile pentru inchiriere si vor putea alege modelul dorit.

Inchirierea masinilor va fi posibila pe ora sau pe zi. In functie de perioada dorita si de masina aleasa, utilizatorul va vedea cat il va costa inchirierea.

Programul pilot pentru inchirierea bicicletelor a fost testat deja in San Francisco si la fi lansat si in Washington.

Astfel, utilizatorii pot gasi o bicicleta electronica, o varianta de transport ecologica si uneori mai rapida ca masina, mai ales in centrul oraselor mari, unde au loc ambuteiaje.

In acest serviciu vor fi incluse bicicletele JUMP, care pot fi blocate si deblocate cu ajutorul unei aplicatii de smartphone. Ele pot fi lansate oriunde in oras si vor fi localizate prin GPS.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an, Uber vrea sa introduca si serviciul de cumparare online pentru biletele de autobuz si metrou in anumite orase.