A doua editie a Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional de tehnologie si inovatie din regiune va avea loc intre 6-9 Iunie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.

“Techsylvania” are drept scop promovarea comunitatilor din orasul Cluj-Napoca si din Romania drept centre ale tehnologiei recunoscute si confirmate la nivel international, dar si stimularea dezvoltarii de produse locale. Acesta ofera atat oportunitatea de interactiune sociala cu scopul stabilirii de parteneriate, gasirii de finantari sau obtinerii de mentorat din partea expertilor, cat si a promovarii unor idei tehnice revolutionare din randul programatorilor romani.

Chiar iMedicare, partenerul principal al editiei de anul acesta a Techsylvania, reprezinta o poveste de succes fondata de un roman. Flaviu Simihaian a pus in New York bazele unui startup romanesc ce se imparte intre birourile din “€œBig Apple” si echipa locala de dezvoltatori din Cluj-Napoca. Platforma iMedicare ofera informatii personalizate catre peste 4000 farmacii din SUA despre retetele si conditia medicala a pacientilor, iar anul acesta este Partener “Platinum” la eveniment.

De asemenea, Flaviu este unul din speakerii din cadrul celei de-a doua editii a Techsylvania. El va prezenta in cadrul conferintei unde sunt asteptati peste 500 de participanti, un keynote despre ”œRaising Money: The Good, The Bad, and the Ugly” si va imparti scena cu Andrei Dunca - cofondator LiveRail, care va sustine un debate impreuna cu Chairmaine Li - senior editor la Tech.eu despre ce inseamna sa ai incredere in ideea ta si sa continui sa o dezvolti pana in momentul in care devine o oferta de nerefuzat chiar si pentru Facebook. Apoi va continua Anda Gansca - CEO Knotch, recent nominalizata in prestigioasa lista INC ˜”30 under 30” alaturi de numerosi speakeri internationali din partea gigantilor IT - Google, Uber, Booking.com, Paypal,dar si antreprenori internationali de succes precum David Bettner - fondator “€œWords with friends” sau Gentry Underwood - fondator Mailbox.

Prima zi a conferintei, 8 iunie, va fi deschisa de o dezbatere despre tendintele viitoare in domeniul securitatii pe internet intre Florin Talpes - CEO Bitdefender, impreuna cu Phillip Kandal - General Manager Europa pentru Telenav si chairman Techsylvania si va continua cu Radu Georgescu - Partener Fondator GECAD care va vorbi despre drumul de succes din Romania pana in Silicon Valley. Vor urma reprezentati din partea Paypal - Cristiano Betta, Booking.com - Cristopher Osborne, Techstars - Jon Bradford, dar si alti antreprenori romani ( Calin Vaduva - Fortech, Bogdan Herea - Pitech Plus ) care vor dezbate despre viitorul domeniului IT local intr-un panel alaturi de Phillip Kandal. Tot in prima zi a conferintei vor mai urca pe scena Techsylvania numerosi investitori straini (Venture Capitalists) printre care Jon Soberg si Mick Hagen care vor aborda opinii variate despre diverse perspective din domeniul finantarii unui startup. intreaga agenda a conferintei poate fi consultata AICI.

Zilele de 6 si 7 Iunie sunt dedicate hackathon-ului de 24 de ore in urma caruia echipele castigatoare vor primi 1 ceas Vector Luna, ceasuri Pebble, 4 tastaturi Razor pentru gaming de la Braintree, pana la 40 device-uri de la Misfit, produse Bitdefender, ore de mentoring de la fondatorii Pitech+Plus si Rodeapps, device-uri de la Garmin si gadget-uri precum Onyx Beacons, Leap Motion, Haloband, Metawear, Parrot, dar si spatiu de birouri de la ClujHub sau o invitatie exclusiva la programul de pre-accelerare gazduit de Young Leaders Club in Constanta intre 21 si 28 Iunie. In plus, ei vor avea ocazia sa isi prezinte ideile in fata audientei din prima zi a conferintei.

Entuziastii programarii pe dispozitive la purtator vor avea posibilitatea sa creeze primele aplicatii pe cele mai noi ceasuri inteligente lansate la nivel mondial, precum Apple Watch dar si editia romaneasca a producatorului Vector Watch. Alaturi de acestea, se vor mai regasi Misfit, Moto 360, Pebble, Jawbone UP, mini dronele Parrot, Oculus Rift DevKit 2, The Eyetribe Tracker, Sphero, Onyx Beacons, Leap Motion, Google Glass si platforma Metawear.

In cadrul hackathon-ului vor fi 8 experti care vor juriza si vor fi oferi mentorat echipelor in cele 24 de ore de dezvoltare. Printre ei se numara Dan Romescu - CEO al Augumented Citizen, Ákos Bálint - Product & Offering Development la Accenture, Stefan Karschti - Software Arhitect la Telenav sau Marius Mornea - CTO la Onyx Beacon.

Doritorii isi pot achizitiona bilete cu preturi incepand de la 69 euro, iar inregistrarile vor putea fi efectuate online pe site-ul Techsylvania. Doar pana pe data de 1 Iunie vor mai fi valabile biletele de tip ”Regular” cu preturi intre 49 si 119 euro, urmand ca dupa aceasta data sa intre in vigoare tichetele “œLast Minute”.

“Techsylvania” este un proiect organizat cu sprijinul partenerilor: iMedicare (partener principal), Accenture, Fortech, Red to Blue, Telenav, GetYourGuide, Paypal, Laurentiu, Laurentiu si asociatii, Garmin, Creatix Media, Squirrly, Eloquentix, 3Pillar Global, Transylgamia, Yopeso, Imprezzio, SDL, Parrot, Greppy Systems, Rondo, Lohika, Life is Hard, Pitech+Plus, Macadamian, Avangate, Pentalog, Halcyon Mobile si Learning Connexions.

Share articol: