Friends Reunited, una dintre primele retele de socializare din Marea Britanie, a anunta ca se va inchide. Steve Pankhurst, unul dintre fondatori, le-a spus celor de la BBC ca platforma este in continuare folosita de un numar de utilizatori, insa acest lucru nu se mai intampla cu scopul cu care fusese construita.

Friends Reunited a fost lansata in anul 2000 si a fost cumparata de catre ITC pentru 175 de milioane de lire in anul 2005. Nu a reusit insa sa tina pasul cu celelalte retele de socializare.

ITV a vandut platforma catre DC Thompson pentru doar 25 de milioane de lire in 2009 iar Pankhurst a dezvaluit ca i-a fost oferita inapoi in urma cu 2 ani.

Pankhurst si partenerul sau de afaceri, Jason Porter, au acceptat sa preia site-ul pentru o perioada de proba pentru a vedea daca il pot revitaliza.

"A devenit clar care majoritatea utilizatorilor care veneau pe site il foloseau doar pentru a trimite mesaje. Am mai realizat ca din cei 10 milioane de utilizatori inregistrati, multi o facusera in urma cu un deceniu iar datele de contact nu mai erau valabile.

Insa, cel mai important, nu mai erau acoperite costurile si, ca orice afacere, nu putea sa continue la nesfarsit. Asadar, desi este trist, cred ca este timp sa mergem inainte si sa incheiem cu Friends Reunited" a spus Pankhurst pe blogul sau.

Pankhurst planuieste acum lansarea unui nou serviciu numit Liife. Acesta va oferi oamenilor ocazia sa-si planuiasca momente cheie din viata, insa numai cu cei implicati, nu cu un public larg.