Verizon Communications a finalizat preluarea diviziei de Internet a Yahoo, pentru suma de 4,48 miliarde de dolari. Finalizarea achizitiei marcheaza sfarsitul statutului Yahoo de companie de Internet de sine-statatoare, care la un moment dat era evaluata la peste 100 de miliarde de dolari.

Verizon, cel mai mare operator wireless din Statele Unite, combina Yahoo cu AOL, cumparata acum doi ani, in cadrul companiei Oath, sub conducerea directorului general al AOL, Tim Armstrong. Oath reuneste peste 50 de branduri, care includ HuffPost, TechCrunch si Tumblr.

"Ca urmare a schimbarilor inerente ale rolului meu, voi pleca din companie. Cu toate acestea, doresc sa stiti ca plec cu nostalgie, gratitudine si optimism”, a scris Marissa Mayer pe Tumblr.

Armstrong a scris separat angajatilor ca serviciile combinate ale companiei ajung lunar la peste 1 miliard de oameni, adaugand ca atingerea obiectivelor va necesita ajustari in companie.

Finalizarea preluarii a fost intarziata de evaluarea impactului avut de scurgerile de date private ale utilizatorilor Yahoo, dezvaluite anul trecut.

Verizon intentioneaza sa desfiinteze aproximativ 2.000 de locuri de munca, respectiv 15% din totalul celor 14.000 de posturi de la diviziile Yahoo si AOL. Yahoo a mai desfiintat 15% din locurile de munca anul trecut, in timp ce AOL a renuntat la 500 de angajati.

Activele Yahoo care nu sunt preluate de Verizon vor fi redenumite Altaba, un holding care va reuni in principal o participatie de 15,5% la Alibaba Group Holding si o alta de 35,5% la Yahoo Japan.

Sursa: News.ro