Telefonul gandit de brasoveni promite specificatii high la un pret low.

Allview P5 Quad si-a facut intrarea in redactia yoda.ro, unde si-a petrecut doua saptamani, timp in care a fost folosit intens si intors pe toate partile. Specificatiile acestui smartphone sunt comparabile cu cele ale altor producatori de top, dar pretul de vanzare este la jumatate, de 1099 RON. Unde mai punem ca gadgetul proiectat de brasoveni vine si in varianta dual-SIM. Allview P5 Quad promite, asadar, ingredintele unui telefon de succes. Sa vedem, insa, si cum se descurca in teste.

 

Dotari tehnice

Chipset-ul MediaTek MT6589 este unul ce promite mai mult decat dotarile propuse de Allview pentru acest model. De exemplu suporta camera de 13MP, modelul de fata avand o camera de “numai” 8MP. Despre aceasta amintesc deocamdata doar ca poate filma 1080p cu 30 de frame-uri pe secunda. 

Procesorul este unul quad-core Cortex A7 la 1.2 GHz, solutia grafica PowerVR SGX 544, fiind cea pentru care au optat si cei de la Samsung in cazul lui Galaxy S4. Display-ul este unul IPS de 4.5” (960X540, 240ppi). Allview P5 Quad dispune de 1GB memorie RAM si 4GB memorie interna (din care 2 GB accesibili), dar suporta si extinderea acesteia cu ajutorul unui card microSD, de pana la 32GB.

Tot la capitolul specificatii amintim ca acest smartphone ruleaza sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean si Amplificatorul audio Yamaha, camera frontala de 1MP, HSDPA+ 21,4 Mbps si HSUPA 5,7 Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 cu A2DP si EDR. Acumulatorul este un Li-Polimer de 2100 mAh.

In pachet gasim telefonul, acumulatorul, incarcatorul si cablul USB, o pereche de casti, folie de protectie pentru ecran, manualul utilizatorului  (in limbile romana si engleza), precum si certificatul de garantie.

 

Design

Designul nu difera foarte mult de modelele anterioare ale telefoanelor Allview, dar este unul destul de elegant. Chiar daca dimensiunile smartphone-ului sunt apreciabile, sta foarte bine in mana, poate si datorita texturii capacului spate care este foarte fina si mata.

Imbinarile sunt bine executate in sensul ca nu exista spatii inutile sau prea mari intre elementele carcasei.

Singura problema pe care am identificat-o a fost la capacul spate care “scartaie” in zona de sub logo-ul “ALLVIEW”.

Primul lucru ce iti atrage atentia, in momentul in care pornesti acest smartphone, este diplay-ul IPS, care are culori vii si ofera ungiuri de vizibilitate bune. Am avut neplacuta surpriza sa constat ca trecerea dintr-un ecran in altul se facea cu un oarecare lag, folosind efectele widgetului preinstalat. Am optat apoi pentru Go Launcher care l-a facut sa se miste mult mai bine.

Sistemul de operare vine si cu alte cateva aplicatii preinstalate, dar ofera si posibilitatea instalarii din Gameloft LIVE! A catorva jocuri mai mult decat interesante. Unul dintre acestea este Asphalt 6: Adrenaline, care pot spune ca se misca foarte bine, cursive si are o calitate a imaginii destul de buna.

 

Camera

Este una destul de performanta, cu ajutorul careia se pot realiza fotografii si filmulete de o caliate buna. Senzorul OV8830 de 8MP este cel de pe modelele P4, P4 DUO si bineinteles de pe iPhone 4.

Puteti observa mai jos o comparatie intre camera de pe Samsung Galaxy S3...

si cea cu care este dotat Allview P5 Quad:

Am facut comparatia intre cele doua modele pentru ca ambele au sensor de 8MP, dar diferenta de pret intre acestea este foarte mare, Samsung avand un pret de aproape doua ori mai mare decat modelul Allview. Mai multe poze in care apar cele doua telefoane, in galeria foto atasata articolului.

Camera dispune si de flash, iar meniul pentru modurile fotografiere si filmare este unul comun, ceea ce face mai usoara si mai rapida utilizarea camerei in ambele moduri.

In ceea ce priveste calitatea filmarii, va las sa va convingeti singuri din cele ce urmeaza:

Un minus al camerei este faptul ca zoom-ul se realizeaza doar cu ajutorul touch screen-ului care, in cazul filmarii, este un dezavantaj, dupa cum se poate observa in exemplul de mai sus.

 

Bateria

Acumulatorul de 2100 mAh isi face datoria rezonabil si pot spune ca a tinut doua zile, in conditii normale de utilizare zilnica (Wi-Fi On, browsing, jocuri, YouTube, convorbiri telefonice, camera, filmare etc.). 

In cazul in care bateria scade sub 20%, se poate activa automat functia “Super-long standby” care, pentru a prelungi durata de viata a acesteia, opreste anumite aplicatii, wireless-ul si scade luminozitatea ecranului.

 

Benchmark

Rezultatele testelor realizate in Quadrant si AnTuTu vorbesc de la sine despre capacitatile acestui smartphone care, desi are un pret mult mai mic decat al concurentilor, reuseste sa se plaseze pe locuri fruntase din punct de vedere al performantelor:

 

Ca telefon...

La acest capitol, P5 Quad nu este cel mai reusit model din cauza volumului destul de redus al castii, care ingreuneaza folosirea acestuia in locurile unde sunetul de fundal este ridicat (metrou, locuri aglomerate).

Pe langa aceasta, am primit reclamatii de la cei cu care am purtat convorbiri telefonice, ca se aude infundat, cu un efect de “camera goala”, indiferent de locul din care vorbeam.

Un alt dezavantaj este faptul ca, desi este dual-sim nu este si dual-active ci dual-standby, ceea ce inseamna ca nu permite apel in asteptare intre SIM-uri pentru apeluri de voce.

Daca tot suntem la capitolul minusuri, nu pot sa nu metionez ca se incalzeste in cazul folosirii intense in jocuri, dar nu mai mult decat Galaxy S3, ceea ce parca nu este chiar atat de rau.

 

Concluzie

Daca cei de la Visual Fan au vrut sa arate ca se poate ieftin si bun, au reusit sa obtina un produs cu specificatii de top, la un pret mult mai decent decat al rivalilor “mai de firma”. Ca sa fiu carcotas, poate ar fi fost util si un ecran Gorilla Glass, dar poate pe un model viitor.

Cred ca P5 Quad este un smartphone destinat celor care apreciaza mai mult specificatiile decat renumele producatorului si care vor sa se bucure de calitate la pret redus, fara sa fie foarte exigenti in ceea ce priveste finisajele.

Share articol: