Designul modern, procesorul quad-core si camera foto impresionanta fac din acest smartphone o alegere nemaipomenita.

Daca te lasi greu impresionat de un telefon mobil, tine in mana un HTC One X. Supersmartphone-ul taiwanez cu procesor quad-core, design cu gust, ecran de 4,7 inch si camera foto spectaculoasa are cu ce sa te surprinda. Doar bateria care se termina cam repede te va face sa spui ca se poate un pic mai bine.

HTC One X a fost la noi in redactie 3 zile.


Design

Cei de la HTC s-au straduit in ultima perioada sa faca telefoane cu un design tot mai placut, iar la HTC One X se simt ca au dat tot ce au putut. Smartphone-ul are o carcasa din policarbonat, care te face sa stii ca tii in mana un produs de calitate. Liniile sunt trasate frumos, iar designul minimalist ii confera aparatului un aer modern.

La fel ca Galaxy S III, One X face parte din clubul select al telefoanelor cu ecran mare, bune pentru navigare, dar mai greu de utilizat de persoanele cu palme marimea S. One X este, insa, foarte subtire. Masoara doar 8,9 mm.

Smartphone-ul are un ecran HD de 4,7 inch Super IPS LCD 2, la rezolutia 720 x 1280 pixeli, cu o densitate de 312 ppi. Culorile nu ni s-au parut la fel de intense ca la Galaxy S III, insa diferenta nu e foarte mare.

Deasupra ecranului vei descoperi camera secundara de 1,3 MP, iar in josul ecranului cele 3 butoane clasice. Pe laterale se afla mufa jack de 3,5, butonul de volum si intrarea microUSB, care poate fi folosita pentru alimentarea telefonului, dar si pentru conectarea lui la un televizor.

In partea din spate gasim camera principala, de 8 MP, care face poze pana la dimensiunea 3264x2448 pixeli si vine cu autofocus, blitz LED flash, detectie faciala si altele.

Nu vei descoperi, si acesta este unul dintre minusurile telefonului, slot pentru un card de memorie.


Interfata, aplicatii, navigare pe Internet

In ciuda dotarilor tehnice la superlativ, adevarata putere a lui HTC One X este data de software. Telefonul are sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, iar interfata este simpla si vei vedea ca ai la indemana tot ce iti trebuie. Vei observa ca treci printre ecrane cu viteza vantului, datorita procesorului quad-core Tegra 3.

Fiind un telefon cu Android, ai acces la Google Play, de unde poti sa-ti descarci tot ce ti-ai putea dori. Grija mare, insa. Prima aplicatie instalata ar trebui sa fie un Task Killer, intrucat bateria telefonului nu rezista prea mult timp, date fiind ecranul mare si procesorul puternic.

Atunci cand navighezi pe Internet, procesorul quad-core si ecranul HD de 4,7 inch fac ca aceasta experienta sa fie ireprosabila. La incarcarea unei pagini web, vei vedea ca ai aproape tot eranul la dispozitie. Mare parte din interfata sta ascunsa.

De asemenea, iti va veni foarte usor si sa citesti un ebook-uri.


Camera

Acesta este unul dintre lucrurile care ne-au placut cel mai mult la HTC One X. Vei reusi sa faci poze frumoase chiar daca nu stii prea multe despre fotografie. Smartphone-ul are o camera principala de 8 MP, cu blitz LED, si una secundara, in fata, de 1,3 MP. Fata de telefoanele HTC precedente, se vede un progres important, atat la partea de hard, cat si la partea de soft. Daca, totusi, esti pasionat de domeniul foto, si stii sa te joci cu setari precum apertura, vei descoperi ca One X e o bijuterie de aparat!

One X are ceea ce compania numeste "tehnologie ImageSense". Concret, exista un procesor de imagine dedicat care iti garanteaza performanta. De asemenea, vei descoperi ca exista o multime de moduri in care poti fotografia. Dupa primele cadre, nu vei gresi daca vei spune ca One X este unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piata, intr-o clasificare dupa calitatea fotografiilor realizate.

Smartphone-ul are mod HDR. El poate realiza fotografii in cascada cu viteza de pana la 4 cadre pe secunda, o caracteristica interesanta daca vrei sa pozezi copii sau animale de casa, care se afla intr-o continua miscare.

HTC One X a fost testat de noi intr-o zi ploioasa, numai bine ca sa vezi ce stie sa faca atunci cand lumina nu e optima. Iata cateva fotografii:

Mai multe imagini, in galeria foto atasata articolului.


Video

Smartphone-ul de la HTC inregistreaza video full HD la 1080p, iar in timp ce face asta e capabil sa produca simultan si fotografii la rezolutia de 8 MP. Daca ai ratat momentul, nu te panica, poti face poze si atunci cand urmaresti un filmulet pe care l-ai inregistrat mai devreme. Un alt lucru pe care s-ar putea sa il folosesti este filmatul in Slow Motion.

Ne-ar fi placut sa spunem ca aparatul filmeaza perfect, insa atunci cand am vizionat imaginile pe un ecran cu o diagonala sanatoasa, am avut un pic, nu mult, de carcotit.

Asta am filmat cu One X intr-o zi racoroasa, cu vant puternic.


Hardware

Specificatiile il fac sa straluceasca in randul smartphone-urilor. Vorbim de: 

  • procesor quad-core la 1,5 GHz Nvidia Tegra 3 
  • GPU ULP GeForce
  • 1 GB de RAM 
  • spatiu de stocare de 32 GB
  • Beats Audio

Procesorul Tegra 3 a fost la inaltime in testele noastre, in care am incercam sa fortam cat de mult se poate dotarile hardware. Navigarea pe Internet merge parfum, iar telefonul se descurca minunat chiar si atunci cand treci de la jocuri la videouri.

La capitolul baterie, insa, cei de la HTC mai au un pic de lucru. One X s-ar putea sa nu reziste o zi intreaga, daca programul tau de la serviciu implica mult butonat. Aparatul are o baterie de 1800 mAh, dar procesorul cu patru nuclee si ecranul mare sunt mari consumatori.


Concluzii

Daca asezi unul langa altul telefoanele momentului, HTC One X este printre cele ca vor iesi in evidenta. Si nu va face asta doar datorita designului elegant si modern. One X are sub carapace o intreaga masinarie de razboi. Dotarile exceptionale il fac alegerea potrivita pentru oamenii ocupati pentru care mobilitatea e importanta. Telefonul acesta poate duce la bun sfarsit cu succes orice sarcina i-ai da.

One X este un smartphone care ne-a placut mult si pe care merita sa dai banii in cazul in care vrei sa te bucuri de un telefon Android frumos si iute ca sageata.

Plusuri:

  • design
  • ecran
  • procesorul quad-core
  • camera principala

Minusuri:

  • bateria
  • lipsa slotului microSD
Share articol: