Am testat noul telefon care se adresează celor pasionați de gaming. Iată ce impresii mi-a lăsat noul Razer Phone 2.

Știm cât de mult înseamnă pentru un gamer să investească în gadgeturile potrivite pentru pasiunea lui, dar este clar că, de cele mai multe ori, o investiție de acest fel presupune o cheltuială foarte mare.

Spre deosebire de alte dispozitive concepute special pentru gaming, Razer Phone 2 nu lasă o gaură uriașă în buget, fiind ca preț apropiat de un flagship obișnuit: cost[ de la 2.999 lei.

Prin urmare, acest aspect poate fi considerat un avantaj, la fel și recentul update pe care l-a primit telefonul la nivelul sistemului de operare, trecând acum la Android 9.0 Pie.

Iată ce impresii mi-a lăsat Razer Phone 2, după ce l-am testat timp de o săptămână.

Ce conține cutia

Razer Phone 2 vine în pachet cu adaptorul pentru încărcare și cablul USB-C. Pentru că telefonul nu are mufă jack pentru căști, în cutie vei găsi și un cablu USB-C-audio, ca să poți folosi orice tip de căști dorești. Desigur, o altă variantă este să cumperi, separat, căștile Hammerhead de la Razer.

Acestea sunt căști cu USB-C și sistem Active Noise Cancelling, o tehnologie esențială pentru experiența de gaming. Ține cont însă că sunt căști in-ear, care nu pot izola complet sunetul ambiental.

Designul

La acest capitol nu voi insista prea mult, pentru că Razer Phone 2 este un telefon pentru gaming, nu este gândit să-l dai cadou iubitei de 8 martie (dacă nu este pasionată de jocuri pe mobil).

Prin urmare, regulile de bază sunt eficiența și experiența de joc, nu aspectul. Telefonul are dimensiuni destul de mari: 78,99 x 158,5 x 8,5 mm și este destul de greu, cântărind 220 de grame, datorită bateriei puternice, de 4.000 mAh.

Cele două difuzoare amplasate în partea de sus și de jos a ecranului îi dau un aspect puțin neobișnuit, dar sunt esențiale și reprezintă un mare plus al acestui smartphone. Dar revenim la ele ceva mai târziu.

Un detaliu care mi-a plăcut îl reprezintă logo-ul de pe spate, cu tehnologie de iluminare Razer Chrome RGB, care poate fi personalizat cu o combinație unică de culori și efecte speciale, după preferințe: Static, Breathing sau Spectrum Cycling. Sigla șarpelui cu trei capete se va lumina în combinații de culori diferite, în funcție de notificările pe care le primești. Este o funcție inedită, care mai alungă din monotonia unui design care altfel nu prea impresionează.

Carcasa este din sticlă, pentru a permite încărcare wireless, iar telefonul este rezistent la apă și praf, având certificare IP67. Chiar și difuzoarele au fost tratate cu o peliculă hidrofobă, pentru a fi protejate mai bine. De asemenea, telefonul are sistem de încărcare rapidă QuickCharge 4+, astfel încât poate fi încărcat până la 50% în doar 30 de minute.

Ecranul

Pentru că am tot vorbit de experiența de joc, ecranul este poate cel mai important aspect la un telefon pentru gaming. Nu este un ecran foarte mare – are doar 5,7 inci, cu aspect de imagine 16:9 și este protejat cu Gorilla Glass 5. Nu este un ecran OLED, ci LCD IPS, cu rezoluție de 1440 x 2560 pixeli și tehnologie UltraMotion IGZO, iar marele său atu este rata de refresh a imaginii de 120 Hz, aspect esențial pentru jocuri.

De altfel, Razer Phone 2 este deocamdată singurul smartphone de pe piață care oferă un ecran cu frecvență de 120 Hz. Un alt aspect care merită menționat este că, spre deosebire de primul Razer Phone, noul model are ecranul cu până la 50% mai luminos.

Sunetul

Și la capitolul sunet, Razer Phone 2 s-a descurcat foarte bine. Spuneam la început de cele două difuzoare mari care îi cam strică aspectul. Este adevărat, dar ele oferă o experință audio cu mult superioară altor telefoane. Difuzoarele sunt stereo, cu tehnologie Dolby Atmos și asigură un sunet foarte bun, fără distorsiuni.

Iar sunetul este un alt aspect deosebit de important pentru jocuri, însă și pentru vizionarea de filme sau videoclipuri. De altfel, Razer Phone 2 este certificat oficial Netflix pentru redare de conținut video HDR și conținut audio Dolby Surround 5.1.

Performanța

Razer Phone 2 are procesor Qualcomm Snapdragon 845 și procesor grafic Qualcomm Adreno 630. Aceste specificații fac față foarte bine la aplicațiile solicitante și la gaming. Telefonul are și un sistem superior de răcire, prin Vapor Chamber, care disipează căldura pe toată suprafața telefonului, astfel încât nu apar zone care să se încingă excesiv.

Totuși, după mai multe ore de joc (datoriă bateriei puternice poți juca până la 10 ore cu o rată de refresh de 120 Hz), telefonul se încălzește ceva mai mult decât mă așteptam. Nu este însă foarte deranjant.

La capitolul memorie, telefonul oferă 8GB de RAM și 64Gb spațiu de stocare, dar poți extinde memoria internă până la 1TB, cu un card micro SD. Razer Phone 2 are slot pentru dualSIM, iar dacă folosești un singur card SIM, poți adăuga fără probleme și un card microSD, ca să poți păstra în telefon cât mai multe poze și clipuri.

Camerele foto

Camerele foto au fost îmbunătățite față de modelul anterior, astfel încât telefonul devine o alegere inspirată și pentru cei pasionați de fotografie. Pe spate avem o cameră duală: un senzor de 12MP wide-angle și un senzor de 12MP cu stabilizare optică a imaginii și zoom optic 2x.

Ambii senzori sunt Sony IMX și se descurcă foarte bine chiar și pe lumină slabă. Iată mai jos câteva fotografii făcute cu noul Razer Phone 2, prin care am testat inclusiv fotografierea pe timp de noapte și cu zoom.

 

 

Camera frontală are doar 8MP, însă face poze foarte bune, oferind suport pentru video full HD. Este un detaliu important pentru cei pasionați de pozele selfie, dar și pentru vloggerii care au nevoie de filmări la o calitate superioară.

Concluzie

Razer Phone 2 vine cu mai multe îmbunătățiri față de modelul anterior, mai ales la nivel de ecran, sunet și camere foto. Prețul decent pentru specificațiile pe care le are îl fac o alegere bună atât pentru cei pasionați de gaming, cât și pentru cei care vor un telefon rezistent și performant la care să vizioneze filme, să asculte muzică sau cu care să poată face fotografii și vlogging.
 


Urmărește video unboxing Razer Phone 2, pe ProTv Plus:


Share articol: