Multi se lauda ca au in buzunar cel mai nou iPhone sau cel mai nou varf de gama de la Samsung. Foarte putini sunt cei care se pot mandri cu faptul ca detin un telefon productie proprie, facut cu mainile lor. Intreaga aventura te costa 200 de dolari si cateva ore. Poti gasi totusi si variante mai ieftine. Va fi un proiect din care vei invata enorm si care aproape ca iti va pune in maini diploma de electronist amator, asta daca nu ai deja asa ceva.

Daca ai idei de proiecte, te poti inscrie pe platforma Smart Nation si poti castiga premii.

Unul dintre creatorii Arduino, David Mellis, a pus pe net toate instructiunile necesare pentru crearea unui telefon propriu. Si nici macar nu e foarte complicat. Cei care respecta pasii, sunt atenti si au rabdare, vor reusi sa realizeze proiectul chiar daca nu au cunostinte aprofundate de electronica. Mellis lucreaza acum la prestigiosul MIT. 

Pentru cei care vor sa apuce de treaba, exista si o galerie foto care iti explica toti pasii pe care trebuie sa ii faci.

Telefonul foloseste o placuta Arduino. El are taste, ecran, microfon, difuzor si o interfata completa. Nu este smart, insa iti faci treaba cu el. Poti initia si prelua apeluri telefonice sau mesaje text. De asemenea, este capabil sa retina nume si numere de telefon si sa afiseze timpul.

El sustine ca poti face carcasa din aproape orice material insa, daca vrei una personalizata, care sa iasa in evidenta, poti utiliza o imprimanta 3D.

Ca sa iti faci o idee despre cat e de complex proiectul, gasesti o galerie foto atasata acestui articol.

Sursa: theverge