Printre noutatile pe care le aduce noul flagship se enumera: procesorul MediaTek Helio P60 cu AI, display-ul de 6,2“ FullHD+, Deep Face ID, camera duala cu functii adaptate noilor trenduri, camera frontala cu efect Bokeh, asistentul vocal in limba romana si o noua interfata de utilizare, UI 3.0 swipe.

MediaTek Helio P60 a obtinut un scor de peste 140k puncte Antutu Benchmark. In comparatie cu generatiile anterioare MediaTek, procesorul Helio P60 este cu 70% mai performant, acesta reprezentand un salt important in noul val de tehnologii inovatoare, oferind suport pentru inteligenta artificiala, inclusiv pentru recunoastere faciala, identificare de obiecte si scene fotografice.

Dispozitivul, cu display-ul de 6,2” FullHD+ cu Notch, inglobeaza tehnici noi si materiale avansate sustinute de procesele riguroase de fabricatie, toate acestea asigurandu-i protectie in situatii neplacute precum: zgarieturi, socuri si cazaturi usoare.

Camera IR a noului dispozitiv Soul X5 Pro este destinata pentru recunoasterea faciala, iar impreuna cu proiectorul IR si senzor de proximitate IR dedicate reflecta conturul fetei utilizatorului in camera.

Cu ajutorul algoritmului de procesare si al inteligentei artificiale contureaza harta 3D detaliata si precisa a fetei utilizatorului, astfel, va fi imposibila deblocarea prin intermediul fotografiilor, mastilor, ecranelor digitale sau in cazul in care ai ochii inchisi.

Camera duala de 16 MP + 5 MP si cea secundara de 16 MP vor oferi utilizatorului experienta cea mai apropiata de cea a utilizarii unui aparat DSLR profesional. Printre cele mai importante functii se regasesc: Bokeh, Slow Motion, Group Selfie, modul profesionist dar si recunoasterea scenelor.

Asistentul vocal in limba romana, AVI, realizeaza o multime de actiuni menite sa ii faca viata cat mai usoara utilizatorului, ajutandu-l sa castige timp pentru pasiunile sale.

Cu ajutorul Visual UI 3.0 si a gesturilor swipe, utilizatorul poate accesa functiile uzuale precum: home, back, history, meniu principal, notificari, inclusiv sa adauge sau sa renunte la „breton”.

Dispozitivul este dotat cu un acumulator de 3000mAh, care beneficiaza de incarcare prin USB Tip C si prin statie wireless.

Soul X5 Pro va fi disponibil la precomanda incepand la pretul de 1499 lei.