Smartphone-ul din bucati ar putea fi ultimul pe care il vei cumpara, pentru ca upgrade-ul se va face usor.

Project Ara de la Google se va lansa in ianuarie 2015. Deja industria IT are acces la Module Developers Kit, din care am aflat ce dimensiuni vor avea smartphone-urile si ce module vor putea fi atasate pe exoschelet. 

Cei care isi cumpara un telefon Ara de la Google, il configureaza asa cum vor din punct de vedere hardware. Exista carcase in diverse culori si texturi care pot fi tiparite la o imprimanta 3D.

Cei de la Google se asteapta un utilizator sa foloseasca un astfel de telefon timp de 5 sau 6 ani, timp in care sa ii poata monta o noua camera foto sau un nou procesor. Un astfel de upgrade te ajuta sa faci economie, dar si sa fii mai prietenos cu natura, pentru ca volumul de deseuri ar fi mai scazut

Cel mai ieftin telefon Ara va costa 50 de euro, bani in schimbul carora cumparatorul va primi un gadget cu Wi-Fi, insa fara conexiune GSM. Modulele suplimentare vor costa.

Telefoanele Ara de la Google ar urma sa vina in 3 marimi, de la cele care incap lejer in buzunar, pana la cele de marimea unui phablet. De altfel, marimea este unul dintre putinele lucruri care nu poate fi customizat.

Grosimea unui telefon Project Ara ar urma sa fie de 9,7 mm, potrivit unor informatii anuntate acum ceva timp de companie.

Share articol: