Update 18 decembrie:

Analistul Patrick Moorhead a anuntat numele primului producator de smartphone care va folosi senzorul de amprenta in spatele ecranului. Este vorba de compania chinezeasca Vivo, nu de Samsung, asa cum banuiau mai multi specialisti.

Moorhead sustine ca a testat deja un telefon Vivo care are noul tip de senzor, iar acesta se numeste Clear ID. Senzorul din spatele ecranului functioneaza foarte simplu.

Mai intai, trebuie apasat butonul din partea dreapta, pentru a "trezi" telefonul, apoi in partea de jos a ecranului se lumineaza imaginea senzorului. Dupa ce este apasat, senzorul deblocheaza telefonul.

Este posibil ca Vivo sa modifice totusi acest sistem, astfel incat autentificarea sa fie posibila doar prin senzor, fara sa mai fie nevoie de apasarea butonului, scrie Android Authority.


Potrivit Phone Arena, unul dintre marii producatori de smartphone a inceput deja productia de masa cu noul senzor de amprenta, care va fi amplasat in spatele ecranului.

In acest fel, telefonul va putea fi deblocat foarte simplu, printr-o atingere intr-o anumita parte a ecranului. Synaptics nu a precizat insa cine este producatorul care va folosi noua tehnologie.

Cei de la Phone Arena presupun ca senzorul se va regasi pe noul Galaxy S9, deoarecere acest tip de senzor presupune un smartphone fara margini si cu ecran OLED tip infinity.

Foro: iStock