Unii oameni deja au facut comenzi pentru noul telefon si asteapta in fata reprezentantei din New York, fiind pregatiti cu scaune si saci de dormit.

Noul iPhone 6 va fi anuntat intr-un eveniment special de catre Apple pe 9 septembrie, ceea ce inseamna ca telefonul va deveni disponibil in magazine cel mai probabil 10 zile mai tarziu.

Insa in fata magazinului oficial Apple din New York cativa oameni asteapta deja telefonul si sunt hotarati sa nu isi paraseasca posturile, potrivit unui material al postului CNBC, citat de Mediafax. "Vrem sa batem recordul, care a fost de 18 zile", a spus Brian Ceballo, care se afla de duminica in fata magazinului. Insa cei care ocupa primele locuri la coada au si alte motive in afara de a cumpara pur si simplu telefonul.

Ceballo si Joseph Cruz reprezinta compania BuyBackWorld, care se ocupa cu revanzarea de electronice, si au fost primii la coada inainte ca Jason si Moon Ray sa le plateasca 2.500 de dolari ca sa le asigure primele locuri. In timp ce asteapta, noii ocupanti ai primelor locuri isi promoveaza o aplicatie video care le permite pacientilor sa discute cu doctorii pe Skype.

Pentru al cincilea an la rand, Ceballo si Cruz asteapta la coada impreuna. Brian Ceballo estimeaza ca a facut 7.000 de dolari din asteptarea lansarilor Apple, pe langa faptul ca si-a construit o baza considerabila de fani in social media.

Intre timp, Robert Samuel, fondatorul si proprietarul serviciului profesionist de asteptare la coada S.O. L. D. (Same Ole Line Dudes/ Aceiasi tipi de la coada), are deja sapte comenzi de iPhone 6 si o cerere de la un revanzator de iPhone, in ciuda lipsei de certitudine in ceea ce priveste telefonul in sine.

"Asta e treaba cu fanii Apple - chiar daca abia au cumparat iPhone 5s anul trecut, tot vor ce e mai nou si mai tare", a spus Samuel intr-un interviu la telefon, care se asteapta ca telefonul sa-i "zbarnaie" de la cereri pe masura ce data de lansare se apropie. Bazandu-se pe lansarile anterioare, Samuel e de parere ca cel mai nou iPhone va fi disponibil din 19 septembrie.

Pana acum exista doar zvonuri privind dotarile noului smartphone, care ar putea fi disponibil in doua dimensiuni si ar avea un ecran mai rezistent decat versiunile anterioare. 

Foto: Quartz/Zach Wener-Fligner