Vicepresedintele Apple pe partea de hardware, Dan Riccio, a facut o afirmatie neasteptata.

Apple a intentionat initial sa iasa pe piata cu iPhone X in 2018, dar s-a razgandit si a grabit procesul de dezvoltare, pentru ca smartphone-ul sa fie gata anul acesta.

Vicepresedintele Apple pe partea de hardware, Dan Riccio, a declarat intr-un interviu acordat pentru Mashable ca gigantul american programase initial lansarea lui iPhone X pentru anul viitor.

Fara sa mentioneze care a fost motivatia deciziei, Riccio vorbeste despre faptul ca sefii companiei s-au razgandit la un moment dat si au fixat 2017 ca data la care iPhone X sa iasa pe piata.

Drept urmare, continua Riccio, Apple a investit multe resurse pentru finalizarea dispozitivului la timp. Compania a trebuit sa ia deciziile corecte de la inceputul procesului de dezvoltare, neavand timp pentru eventuale modificari din mers.

Interesant este, conform aceluiasi reprezentant al companiei americane, ca Apple nu a intentionat niciun moment sa doteze iPhone X cu un senzor de amprente, fie el montat pe spatele telefonului sau integrat in ecran. De la bun inceput s-a lucrat la sistemul Face ID de recunoastere faciala.

Tinand cont ca mai multi competitori, printre care LG si Samsung, au lansat anul acesta telefoane cu rame inguste, decizia finala a celor de la Apple se dovedeste a fi cea corecta.

Ar fi fost oarecum rusinos pentru Apple sa vina si anul acesta cu un design vechi, in timp ce competitia trece la un nou nivel.

Folosirea sistemului de recunoastere faciala Face ID pe iPhone X si lansarea in 2017 a acestuia mentin in continuare Apple cu un pas inaintea concurentilor, cel putin pe partea hardware.

iPhone X va fi disponibil incepand din 3 noiembrie, iar cea mai ieftina varianta a acestuia, cu 64 GB memorie, va costa 999 de euro fara taxe.

Sursa: News.ro

Share articol: