Update 16 ianuarie

Potrivit celor de la Phone Arena, Galaxy S9 si S9+ ar putea avea baterii similare cu modelele de anul trecut, seria Galaxy S8. Adica 3.000 mAh pentru Galaxy S9, respectiv 3.500 mAh pentru versiunea mai mare.

Cu toate acestea, bateriile ar putea fi mai performante decat cele de la Galaxy S8. Asta deoarece S9 va avea procesoare noi, care reduc consumul bateriei: Exynos 9810 SoC, respectiv Snapdragon 845 pentru telefoanele care vor fi vandute in Statele Unite.

Procesoarele ar putea reduce cu pana la 15% consumul bateriei, comparativ cu Galaxy S8.

Utilizatorii care vor insa un telefon cu baterie mult mai buna, trebuie sa astepte lansarea Galaxy S9 Active, care va avea o baterie de 4000 mAh, la fel ca S8 Active.


Samsung nu a anuntat deocamdata cat va costa noul flagship, insa expertii in domeniu estimeaza un pret care nu-i va bucura deloc pe fanii brandului.

Astfel, Galaxy S9 ar putea costa cu pana la 190 de dolari mai mult decat predecesorul sau, Galaxy S8, la momentul lansarii.


 


Samsung a confirmat ca noul flagship al companiei, Galaxy S9, nu va fi prezentat in cadrul CES 2018, ci in luna februarie, la MWC 2018.

Inca nu a fost anuntata data exacta, dar aceasta va fi dezvaluita in cadrul targului de tehnologie care va avea loc in februarie, a precizat DJ Koh, presedintele diviziei de mobile.

Prin urmare, Galaxy S9 va fi lansat pe piata in luna martie, cu o luna mai devreme decat predecesorul sau, Galaxy S8.


Zvonurile au fost lansate de un site din China si ofera detalii despre memoria RAM si spatiul de stocare pe care il vor avea noile modele de smartphone.

Astfel, potrivit GSM Arena, Galaxy S9 va fi disponibil in variantele cu 4GB de RAM si 64GB memorie interna, respectiv 128GB memorie interna.

In schimb, versiunea mai mare, Galaxy S9+ va avea 6GB de RAM si 64GB/128GB sau 256GB spatiu de stocare.

Un detaliu interesant: raportul din China face o scurta referire si la un model de smartphone cu spatiu de stocare de 512GB, care nu va fi insa disponibil pe scara larga.

Totusi, expertii cred ca din moment ce a aparut si aceasta informatie, un telefon cu 512GB memorie interna ar putea fi lansat, dar numai in anumite tari.

Initial, specialistii credeau ca Galaxy S9 si S9+ vor fi anuntate in cadrul targului de tehnologie CES 2018 din Las Vegas.