Producatorul chinez Huawei va prezenta pe 16 octombrie noul smartphone, Mate 10, un phablet cu ecran edge-to-edge care va avea cel mai noi cip produs de companie - Kirin 970.

Modul in care Huawei isi promoveaza urmatorul flagship este insa mai neobisnuit. Compania ataca direct concurenta.

Spre exedmplu, dupa lansarea Galaxy Note 8, Huawei a publicat o imagine teaser cu Mate 10, cu hashtag #beyondthegalaxy, sugerand astfel ca noul sau gadget va fi mult mai bun ca oricare din seria Galaxy.

Acum, Huawei ataca Apple si ironizeaza gafa din timpul lansarii noului iPhone X, cand sistemul de recunoastere faciala FaceID nu a functionat prea bine. Si noul cip al Apple, A11 Bionic, este vizat.

Compania anunta ca ea este cea care va lansa „adevaratul telefon cu Inteligenta Artificiala”. Evident, este o aluzie clara la motorul neural din interiorul cipului A11.

Motorul neural este format din mai multe procesoare, care controleaza algoritmi de invatare avansata. Acesti algoritmi asigura sistemele avansate ale iPhone X, inclusiv FaceID, animoji si aplicatiile de realitate augmentata.

Si cipul Kirin 970 de la Mate 10 va avea o unitate de procesare neurala (NPU). Aceasta ar fi mai performanta decat cea de pe iPhone X, sustin cei de la Huawei.

Nu trebuie sa uitam ca Huawei a inventat EMUI 5.0, interfata de la telefoanele cu Android care foloseste invatare avansata. Algoritmii analizeaza comportamentul utilizatorului si se adapteaza pentru a oferi o experienta mai buna de utilizare.