Ambele telefoane premium au caracteristici similare. Cu toate acestea, la o analiza mai atenta, LG V30 pare mai bun decat Samsung, spun jurnalistii, care prezinta si cateva argumente in acest sens.

Pentru cei care asculta multa muzica pe telefon, LG este cea mai buna alegerea, pentru ca are un sunet mult mai clar, fara zgomot de fond sau distorsiuni. Pot fi aplicate filtre digitale si setari prin care fiecare utilizator alege daca vrea un sunet natural, live sau bass.

Ambele telefoane au senzor de amprenta pe spate, insa si la acest capitol LG se descurca mai bine, scriu cei de la Android Authority. Asta mai ales pentru ca senzorul lor este amplasat intr-un loc mai usor accesibil.

In plus, la LG cititorul de amprenta indeplineste si rolul de buton Power, astfel incat nu mai este nevoie de un buton separat.

Cu toate acestea, si Samsung a imbunatatit pozitionarea senzorului, care este mai usor de gasit pe Note 8 decat la Galaxy S8.

La capitolul filmare, LG se descurca mult mai bine. Camera ofera o experienta similara cu un DSLR, in special prin formatul Cine-log, specific camerelor DSLR si mirrorless. Optiunea permite corectii de culoare si detalii mai clare.

Telefonul are si optiunea Cine video si point zoom, prin care poate fi marita o anumita parte a cadrului.

Camerele foto sunt performante si la Note 8 si V30. La acesta din urma insa, camera secundara este wide angle, in timp ce la Note 8 este telefoto, cu zoom optic 2X.

Un senzor wide angle este insa mai util decat unul telefoto, mai ales pentru fotografiile de calatorie, in care utilizatorul vrea sa surprinda peisaje frumoase si cladiri.

Un alt avantaj serios pe care il ofera LG V30 este pretul, mult mai mic decat la Note 8. Phabletul de la Samsung costa in jur de 1.000 de dolari, in timp ce pretul estimat pentru V30 este de 700 dolari pentru versiunea cu 64GB.

Este adevarat insa ca V30 nu are o specificatie esentiala cu care vine Note 8: celebrul stilou S Pen.