Mai multi studenti chinezi au acuzat Foxconn ca i-a fortat sa lucreze pe linia de asamblare a lui iPhone X. Cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani, acestia au contribuit la montarea camerelor foto pe cel mai nou smartphone Apple.

Studentii ar fi fost constransi sa lucreze cate 11 ore pe zi timp de 3 luni, ca o forma de practica necesara pentru absolvire.

Desi sarcinile de pe linia de asamblare nu aveau nicio legatura cu profilul scolii, un singur student ar fi asamblat in perioada respectiva peste 1.200 de camere foto de iPhone X pe zi.

Ca urmare a acestor plangeri, Apple si Foxcoon au demarat propria investigatie. Investigatia a confirmat faptul ca au fost angajati studenti, dar cele doua companii se apara spunand ca acestia ar fi fost compensati corespunzator.

Cat despre faptul ca studentii au lucrat 11 ore pe zi, ceea ce depaseste norma legala din China, de 40 de ore pe saptamana, nici Foxconn si nici Apple nu au deocamdata niciun raspuns.

Oficial, la asamblarea iPhone X au lucrat 300.000 de oameni in fabricile Foxconn, 3.000 dintre acestia fiind studenti la o scoala de transport feroviar din Zhengzhou.

Angajarea ilegala a studentilor este una dintre cele mici nereguli facute de Foxconn, companie cunoscuta pentru lipsa de scrupule in relatia cu angajatii.

Din cauza conditiilor de lucru, in perioada 2010 – 2016 au fost facute publice 25 de cazuri de sinucidere a angajatilor, care se aruncau de la etajele superioare ale fabricii.

Rezolvarea Foxconn pentru aceasta problema a fost construirea de plase care sa prinda angajatii care sareau pe geam.

Sursa: News.ro

Foto: Getty Images