Pe viitor, "cititul in palma" nu va mai insemna mersul la ghicitoare pentru prezicerea viitorului, ci metoda prin care orice utilizator isi va putea debloca telefonul mobil.

Deocamdata nu se stie cand va aplica Samsung noua tehnologie, pentru care nu a obtinut inca aprobarea, insa aceasta ar urma sa fie folosita ca metoda de rezerva, in cazul in care utilizatorul isi uita parola.

Prin scanarea palmei si recunoasterea desenului unic pe care il fomeaza liniile, algoritmul va permite identificarea utilizatorului si il va ajuta sa-si aminteasca parola uitata.

Tehnologia va folosi realitatea augmentata pentru a suprapune literele din parola peste imaginea cu liniile palmei. Aceste litere il vor ajuta pe utilizator sa-si aminteasca parola, scrie Daily Mail.

Metoda nu va putea fi folosita de hackeri, pentru ca tehnologia nu va dezvalui intreaga parola, ci va oferi doar cateva indicii.

Daca va fi obtinut noul brevet, Samsung va avea inca o tehnologie de autentificare, alaturi de cele folosite in prezent: scanerea faciala, scanarea irisului, scanarea amprentei, codul PIN.

Noul sistem va putea fi folosit si pentru alte aplicatii, inclusiv pentru Samsung pay.