Gadgetul este foarte mic, cu un ecran de doar 3,3 inci. De altfel, Palm Phone este conceput să fie „asistent” pentru un smartphone obișnuit, mai mare, putând fi conectat la un alt dispozitiv Android și să funcționeze ca back-up.

Nu poate fi folosit pentru apeluri telefonice sau mesaje decât dacă este conectat la un alt telefon. Prin urmare, este mai curând un accesoriu decât un telefon.

Producătorul spune că Palm Phone este gândit pentru a fi luat la concerte, la plimbări, în diferite ocazii unde este mai bine să folosești cât mai puțin telefonul mobil.

De aceea are și dimensiuni atât de mici: ca să fie ușor de luat în buzunar și să nu reprezinte o tentație pentru jocuri sau postări pe rețelele sociale.

Palm Phone are procesor Snapdragon 435, 3GB de RAM, 32GB spațiu de stocare și are instalat sistemul Android 8.1 Oreo.

Poate rula orice aplicație Android și are o cameră foto de 12MP și una frontală de 8MP, cu sistem face unlock.

Dispozitivul are și o funcție inedită: Life Mode, în care oprește sonorul notificărilor, pentru ca utilizatorul să nu mai fie derenjat și să se bucure de alte activități.

Noul gadget costă destul de mult: 349 dolari și se vinde exclusiv în Statele Unite, de către Verizon.

Le lângă costul telefonului, utilizatorul trebuie să plătească 10 dolari pe lună, pentru planul Connected Device, ca să poată folosi telefonul împreună cu un alt smartphone.

Palm Phone va fi lansat luna viitoare. Rămâne de văzut dacă se va bucura de succes, având în vedere că este un produs cu adevărat de nișă.

Ciudatul dispozitiv este produs de compania Palm, care este deținută de TCL, care produce acum telefoane Alcatel și BlackBerry.