Daca in ceea ce priveste design-ul nu exista prea multe informatii, in ceea ce priveste ce se va afla sub carcasa apar deja primele informatii despre urmatorul varf de gama din seria Galaxy S

Cei de la GSM Arena prezinta primele detalii despre Samsung Galaxy S6, cel care va fi lansat in martie 2015. Dupa ce ieri au aparut informatii ca cei de la Samsung i-au dat nume de cod 'Project Zero', ceea ce inseamna ca din punct de vedere al design-ului Galaxy S6 va fi creat complet de la zero, despre specificatii nu existau detalii.

Acum au aparut si acestea. Rezolutia ecranului va fi QHD (2.560 x 1.440), la fel ca la Note 4. In ceea ce priveste marimea display-ului exista semne de intrebare, cei de la Samsung nefiind decisi in aceasta privinta.

Camera principala va fi si ea aceeasi ca la Note 4, adica IMX240, creata de Sony. Exista insa dezbateri in ceea ce priveste numarul de megapixeli, daca sa fie aleasa varianta de 16MP sau cea de 20MP. In schimb, camera frontala va fi de 5MP, avand senzorii dezvaluiti recent de seria Galaxy A.

O schimbare fata de predecesorul S5 este in ceea ce priveste spatiul de stocare - se pare ca nu va mai exista vreo versiune de baza de 16GB, urmand sa se treaca direct la 32GB. Vor exista si variante de 64GB si 128GB. Memoria poate fi extinsa cu un card microSD.

Cipul va fi un Exynos 7420, urmand sa fie primul SoC al companiei pe 64 biti. Si Exynos 5433 din Note 4 este, teoretic, 64 biti, dar cei de la Samsung au activat suport doar pe 32 de biti pana acum. Exynos 7420 va avea 4 nuclee Cortex-A57 si 4 Cortex-A53. Va avea un nou modem, Exynos 333 (model SS333). Acesta va inlocui modulul Intel aflat pe modemurile Exynos mai vechi. BCM4773 al celor de la Broadcom va fi in interior, combinand Wi-Fi, Bluetooth si GPS pe acelasi cip, permitand un consum mai mic fata de device-urile aflate in acest moment pe piata.

Samsung Galaxy S6 va avea si o versiune cu cip de la Qualcomm, asa cum este traditia de cativa ani. Cel folosit va fi Snapdragon 810, primul cip Qualcomm pe 64 de biti.

Share articol: