Au aparut deja informatii despre noul flagship HTC U12 (sau U12 Plus), care va putea concura cu rivalii Galaxy S9 Plus si Huawei P20.

Fiind astfel pozitionat inca dinainte de lansare, e de asteptat ca noul smartphone sa aiba un ecran mare, camera foto duala si sa stea bine la capitolul memorie RAM.

Din informatiile care sunt disponibile pana acum, datorita lui Evan Blass, aflam ca HTC U12 va avea un ecran mai mare ca modelul anterior: 6 inci, cu display LCD si aspect de imagine 18:9, rezolutie WQHD+.

Procesorul va fi Snapdragon 845, memoria 6GB de RAM si 64/128GB spatiu de stocare. Desigur, si acest model va avea optiunea Edge Sense, prin care poti deschide o aplicatie daca strangi in mana marginile telefonului.

O schimbare importanta va fi la camera foto. U12 va avea camera foto duala, cu senzori de 12 si 16MP pe spate.  Camera frontala va avea 8MP. Camerele de pe spate vor fi pozitionate orizontal, pe centru, iar senzorul de amprenta va fi chiar sub ele.

Telefonul va avea un sistem de recunoastere faciala numit Face Sense, o baterie buna de 3.420 mAh si va rula Android Oreo, scriu cei de la Android Authority.

Pretul estimat pentru moul model va fi cuprins intre 650 si 750 de dolari, in functie de specificatiile pe care le va avea.

Telefonul va fi prezentat pe 23 mai si va ajunge in magazine in iunie.