In ultimele 24 de ore, mai multe postari pe forumuri si pe Reddit, respectiv Twitter ale utilizatorilor, au scos la lumina faptul ca Google a livrat cumparatorilor smartphone-uri din recent lansata serie Pixel 2 XL fara sistemul de operare Android functional.

In mod normal, orice om care-si cumpara un smartphone nou se asteapta sa-l si poata folosi dupa un scurt proces de configurare care necesita, printre altele, alegerea limbii pentru meniuri, logarea in contul Google si conectarea la wireless.

Nu acesta a fost cazul si pentru mai multi utilizatori care au scos din cutie telefonul Pixel 2 XL proaspat achizitionat, pentru a constata ca acesta afiseaza un ecran negru care le spune ca „nu poate sa gaseasca sistemul de operare”.

Ecranul negru sugereaza utilizatorului sa viziteze o anumita pagina pentru a rezolva problema. Insa, ca in cazul majoritatii paginilor de suport Google, utilizatorul nu gaseste informatia de care are nevoie.

Desi utilizatorii avansati pot incerca sa instaleze singuri sistemul de operare, este posibil ca dispozitivele in cauza sa aiba alt defect, care impiedica pornirea sistemului de operare, iar aceasta operatiune sa nu rezolve problema.

Cea mai sigura rezolvare este retrimiterea dispozitivului catre Google sau magazinul de unde a fost cumparat, pentru a primi un telefon nou sau a astepta rezolvarea problemei in service. Insa, aceasta varianta va dura probabil cateva zile sau chiar saptamâni.

Google a emis o comunicare in care sustine ca problema a fost rezolvata, fara a detalia. Cum este imposibil ca telefoanele defecte sa fie reparate intr-un timp atat de scurt, mesajul celor de la Google vrea, probabil, sa spuna ca s-a gasit cauza si nu se va mai intâmpla pe viitor.

Sursa: News.ro