Essential Phone 2, care ar fi trebuit sa fie urmatorul flagship al companiei Essential, nu va mai exista. Producatorul anunta ca a anuleaza fabricarea noului model si cauta un cumparator care ar vrea sa preia afacerea.

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, compania are serioase probleme financiare si in acest moment nu isi permite realizarea unui alt smartphone.

Este o veste surprinzatoare si trista, mai ales ca Essential este prima companie care a lansat pe piata un smartphone cu ecran edge-to-edge si "breton", design care a fost preluat si promovat ulterior de Apple, cu iPhone X.

Essential PH-1 a fost lansat pe 25 mai 2017, cu aceasta inovatie deosebita la nivel de design. Desi avea un aspect deosebit si carcasa premium, din ceramica si titan si procesor foarte bun, Snapdragon 835, telefonul a avut numeroase probleme de fabricatie.

Utilizatorii s-au plans de defectiuni legate de ecranul tactil si de camera foto. Dupa cateva luni de la lansare, telefonul se vanduse in doar 20.000 de exemplare, prin urmare a fost un esec rasunator din punct de vedere comercial.

Essential a redus pretul unui telefon de la 700 de dolari la doar 500 de dolari, insa chiar si asa nu a vandut in total mai mult de 150.000 de unitati, scriu cei de la Phone Arena.

In ciuda problemelor financiare pe care le are, exista zvonuri conform carora compania ar putea lansa o boxa inteligenta care va rivaliza cu Amazon Echo.

Din pacate, viitorul acestui proiect este neclar. Chiar si fondatorul companiei, Andy Rubin, cel care a lansat sistemul de operare Android, a recunoscut ca nu stie ce se va intampla mai departe si cauta solutii pentru strangerea de fonduri.