Informatiile despre steaua  KIC 8462852, numita si steaua lui Tabby, au devenit cunoscute publicului in anul 2015. Astronomii au anuntat ca aceasta stea se comporta ciudat: luminozitatea ei scade treptat, dar totodata are perioade in care aceasta se reduce brusc chiar si cu 22% si apoi revine la normal.

Acum, astronomul Brian Metzger de la Universitatea Columbia din New York are o teorie care poate explica aceste schimbari din luminozitatea stelei.

Pana acum au fost formulate diferite explicatii. Unii astronomi cred ca un roi de comete blocheaza uneori lumina stelei, altii vorbesc chiar de prezenta unei megastructuri extraterestre care ar fi construita in jurul stelei (foto), scrie New Scientist.

Metzger crede ca fenomenul este de fapt mult mai simplu. O planeta de pe orbita stelei ar fi fost atrasa si devorata de acest astru.

Energia provenita din materia planetei a facut ca steaua sa para mai stralucitoare, iar acum ea incepe sa revina la normal.

Este posibil ca planeta sa fi fost consumata de stea cu sute sau mii de ani in urma. In prezent mai exista resturi ale planetei, care trec prin fata stelei si atunci blocheaza pentru scurt timp lumina emisa.

Teoria lui Brain Metzger a fost publicata pe site-ul Universitatii Cornell.