Numit 2006 VW139, acest obiect observat prima data in anul 2006, a fost analizat mult timp de catre astronomi. Ei sustin ca este de fapt un asteroid binar, format din doi asteroizi care se rotesc unul in jurul altuia.

Mai mult, acest asteroid este si cometa, prin urmare un obiect spatial hibrid, scrie Science Alert. Cei doi asteroizi lasa in urma lor o coada formata din praf, resturi si vapori de apa, asemeni unei comete.

Aspectul ciudat al acestui corp ceresc, care se afla in zona centurii de asteroizi din sistemul nostru solar, a fost observat abia in anul 2012, cand astronomii i-au vazut coada de cometa.

Anul trecut, el a putut fi mai bine observat, pentru ca s-a apropiat mai mult de Soare. Iata mai jos inregistrarea realizata de astronomi:

Pana acum, cercetatorii au mai observat si alti astreoizi-cometa, dar acesta este primul format din doua parti, adica binar.

Cele doua fragmente de asteroid, egale ca dimensiune, se rotesc una in jurul celeilalte la o distanta de aproximativ 100 km.

Astronomii nu stiu deocamdata cum s-a format acest ciudat astreoid hibrid si de ce s-a rupt in doua parti. Fenomenul a avut loc probabil in urma cu 5.000 de ani, din cauza vaporilor de apa din compozitia rocii.