Regiunea care se intinde intre Florida, Puerto Rico si Bermuda, cunoscuta sub numele de Triunghiul Bermudelor, aprinde de zeci de ani imaginatia oamenilor.

Exista multe teorii, unele stiintifice, altele fanteziste, care cauta sa explice de ce dispar aici fara urma vapoare si avioane.

Printre cauzele posibile invocate se numara fenomene meteo extreme, rapiri extraterestre, experimente secrete si multe altele.

Un om de stiinta din Australia spune acum ca in realitate explicatia este mult mai simpla. Astfel, la baza acestor "fenomene misterioase" sta pur si simplu eroarea umana, spune Karl Kruszelnicki, citat de Daily Mail.

Prin urmare, in Triunghiul Bermudelor nu au loc fenomene paranormale sau inexplicabile. Mai mult, numarul disparitiilor care de aici nu este deloc neobisnuit, daca facem o comparatie cu alte zone ale lumii, adauga Karl.

Cercetatorul ofera o explicatie pentru unul dintre cele mai mediatizate cazuri legate de Triunghiul Bermudelor: disparitia zborului 19, in anul 1945.

Atunci, cinci avioane ar fi disparut in aceasta zona, la fel si avionul care a fost trimis ulterior sa le caute.

Inregistrarile discutiilor de atunci arata insa ca pilotul nu a respectat indicatiile primite si a zburat spre est in loc sa zboare spre vest. Iar avionul trimis in cercetare nu a disparut fara urma, ci a fost vazut cand a explodat.

Astfel, pilotii zborului 19 au cazut victime lipsei de experienta si vremii proaste. La fel pot fi explicate si alte disparitii ale vapoarelor, care sunt doar incidente nefericite, in care eroare umana se combina cu conditii meteo nefavorabile.