Sistemul de conectare a creierului la interfata IT va fi realizat prin crearea unor dispozitive de dimensiunea unui micron. Noul produs va ajuta oamenii cu leziuni grave pe creier, aparute in urma unor atacuri cerebrale sau leziuni canceroase.

Proiectul s-ar putea concretiza in aproximativ patru ani, a spus Elon Musk: „Daca vom dori sa transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat fondatorul Tesla.

Inteligenţa artificiala si invatarea masinilor vor crea computere atat de sofisticate incat oamenii vor avea nevoie sa isi implanteze retele neuronale in creier pentru a tine pasul, a afirmat Musk anul trecut.

”In cap exista o multime de concepte pe care creierul trebuie sa le comprime la un nivel incredibil de scazut, numit limbaj sau scriere. Daca ai doua interfete ale creierului, ar putea sa ai o comunicare necomprimata, directa, cu o alta persoana”, a spus Musk intr-un interviu.

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani pana cand aceasta tehnologie sa poata fi folosita de oameni fara dizabilitati.
Publicatia Wall Street Journal a relatat ca Musk a lansat o companie care sa lucreze la fuziunea intre computere si creierele umane.

Neuralink a fost inregistrata in California in iulie anul trecut, ca o companie de cercetari medicale, iar Musk intentioneaza sa o finanteze personal.

Sursa: News.ro