Noul tip de inghetata contine un extract special de capsuni, care ii confera un gust foarte bun si care opreste separarea apei de ulei.

Astfel, inghetata nu se topeste si isi mentine forma chiar daca sufli spre ea cu un uscator de par, sustin cercetatorii.

Desertul arata mai ciudat si a fost inventat din greseala, de un patiser care incerca foloseasca la inghetata niste capsuni. El a observat ca in contact cu extractul de capsuni, inghetata devine mult mai tare.

Inspirati de aceasta descoperire, cercetatorii de la Centrul de Cercetare Bioterapy din Kanazawa, Japonia, au creat un extract special de capsuni, cu polifenol. Cu ajutorul lui, inghetata nu se mai topeste la caldura.

Pilofenolul lichid opreste separarea dintre apa si ulei, astfel incat inghetata care le contine isi va mentine mai mult timp forma si nu se va topi, explica Tomihisa Ota, profesor la Universitatea Kanazawa.

Noile tipuri de inghetata, Kanazawa Ice, au fost scoase la vanzare inca din luna aprilie, dar sunt disponibile numai in Japonia, scrie Daily Mail.