Oamenii de știință au afirmat că Piramida din Giza poate focaliza energia electromagnetică prin anumite camere ascunse pe care aceasta le are.

Proprietățile electromagnetice remarcabile ale Marii Piramide din Giza ar putea inspira în curând proiectarea nanoparticulelor pentru senzori și celule solare foarte eficiente. Oamenii de știință au descoperit celebra piramidă în timp ce concentrau energia atât electrică cât și magnetică în anumite camere interioare ale piramidei, dar și sub baza sa. Dacă acest efect de concentrare poate fi recreat pe o dimensiune nanometrică, aceasta ar putea duce la un val de senzori noi și celule solare mult mai eficiente. 

În timp ce piramida formată din 481 de stâlpi de rezistență, construită cu mii de ani în urmă pentru faraonul Khufu a intrigat mult timp pentru calitățile sale distinse, studiul are o serie tot mai mare de cercetări care încearcă să ajungă la un rezultat comun. 

"Piramidele egiptene au atras întotdeauna o mare atenție" pune Dr Andrey Evlyukhin, supervizor științific și coordonator al cercetării. "Noi oamenii de știință, am fost interesați de Marea Piramidă și am privit-o ca pe o particulă care risipește undele radio rezonante." Echipa internațională de cercetare a analizat relația dintre forma Marii Piramide din Giza și capacitatea sa de a concentra energia electromagnetica. Pentru a face acest lucru, echipa condusă de universitatea ITMO din Saint Petersburg, Rusia, a creat un model al piramidei pentru a măsura răspunsul electromagnetic.

Cercetătorii au folosit modelul pentru a vedea cum energia valurilor este împrăștiată sau absorbită de piramidă. Au testat interacțiunile cu valuri de lungime rezonanță, variind de la 200 la 600 de metri. 

Având în vedere lipsa de informații fiabile despre proprietățile piramidei, echipa a declarat că a trebuit să completeze spațiile libere pentru anumiți factori. Cu toate acestea oamenii de știință au folosit analiză multipolară - o metodă pe scară largă utilizată în fizică, pentru a studia interacțiunea dintre un obiect complex și câmpul electromagnetic. Aceștia au inclus două camere despre care se crede că includ rămășițele lui Faraon Khufu și ale soției sale, iar a treia camera este cea neterminată îngropată în baza. 

Cu toate acestea, cercetătorii au ajuns la o conluzie. Aceștia cred că relația dintre proiectarea piramidei și capacitatea sa de a concentra energia valurilor până la nucleu, ar putea juca un rol extrem de important pentru cercetarea nanoporticulelor în viitor. 

Share articol: