Imaginile cu Lacul Natron din Tanzania sunt deja celebre, dupa ce fotograful Nick Brandt a realizat o serie de fotografii care surprind ciudatul fenomen care are loc aici.

Apa lacului este atat de toxica incat orice fiinta care intra in contact cu ea moare si devine asemeni unei statui de piatra. Peisajul pare desprins dintr-un film de groaza, insa nu este nimic paranormal sau anormal aici.

Animalele mor si sunt pietrificate din cauza apei, care are un pH de la 9 pana la 10,5, fiind extrem de alcalina si de sarata.

Cadavrele nu se descompun, ci sunt calcificate prin depunerile de sare, deshidratate si astfel conservate pentru totodeauna, asemeni unor statui de piatra, scrie Gizmodo.

Fotograful a vazut multe cadavre de pasari si lilieci. Nu se stie exact de ce au murit, este insa posibil sa fi cazut in apa toxica, aceasta avand o suprafata foarte clara, limpede, asemeni unui oglinzi, care ar putea deruta pasarile.

Imaginile cu aceste cadavre pietrificate sunt reale, insa fotograful recunoaste ca le-a pozitionat diferit de modul in care le-a gasit, ca sa obtina poze mai spectaculoase.