Americanii au gasit locul inca din 2007, urmatorul pas fiind cercetarea tridimensionala pentru a se determina cu exactitate ca ramastele fotografiate sunt cele ale lui "Marte 3"

Trebuia sa fie cel mai mare succes sovietic, dar nu a reusit sa faca asta doar 14.5 secunde inainte ca totul sa devina "negru". Este misiunea "Marte 3" ale carei urme pe Planeta Rosie au fost date publicitatii de NASA abia acum, desi fotografiile exista inca din 2007.

Americanii au un vehicul spatial care orbiteaza in jurul planetei, MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), inca din 2006, acesta fiind cel care a fotografiat locul unde a cazut modulul sovietic. Pozele cu locul unde se crede ca se afla ramasitele lui "Marte 3" sunt analizate tridimensional pentru a se dovedi cu exactitate ca afirmatiile NASA nu sunt speculatii.


Misiunea "Marte 3", prin care URSS dorea sa exploreze Planeta Rosie, a fost urmata de alte doua incercari (ambele in 1973) sortite esecului. "Viking Lander", lansat de NASA in 1976, avea sa fie prima care ajunge pe planeta Marte.
 

Share articol: