Hyperloop este un sistem de transport futurist conceptual care ar functiona prin transportarea pasagerilor in capsule ce care se deplaseaza printr-un tub la viteze de pana la 1.100 km pe ora.

Fondatorul SpaceX si Tesla, Elon Musk, este cel care a venit cu acest concept si l-a lansat pe gratuit. Acum, o companie numita Hyperloop Transportation Technologies a ajuns la o intelegere cu guvernul din Slovacia si planuieste sa conecteze aceasta tara cu Austria si Ungaria prin acest sistem.

Astfel, un drum de la Bratislava la Budapesta prin Viena, care dureaza pana la 5 ore cu trenul in acest moment, ar putea fi facut in 18 minute cand sistemul este operational. De asemenea, ar putea conecta cele 2 extremitati ale Slovaciei, drum care dureaza in acest moment 4 ore.

Prima sectiune pentru loop ce va fi folosita pentru teste la inceput va fi gata pana in 2020. Echipa din spatele proiectului incearca acum sa identifice cea mai buna ruta si sa primeasca autorizatiile si cele necesare pentru constructie.