Un barbat care vinde vechituri a fost chemat de rudele unui fost inginer NASA din Pittsburgh ca sa curete pivnita casei. Barbatului i s-a spus ca poate sa ia lucrurile ramase acolo.

Surpriza a fost insa foarte mare, cand a dat peste doua computere uriase, proprietatea NASA, dar si peste sute de benzi magnetice, cu diferite inregistrari audio.

Rudele fostului inginer de la NASA au declarat ca obiectele nu au fost furate, ci aduse acasa de barbat, cu acordul conducerii NASA, in anii 1970.

Cele doua cumputere erau atat de mari si grele incat a fost nevoie de o macara pentru a le putea scoate din pivnita, scrie Ars Technica.

De asemenea, au fost recuperate 325 de benzi magnetice cu inregistrari, dar majoritatea nu se stie ce contin pentru ca nu sunt etichetate. Exista insa si cateva care au legatura cu misiunile Helios si Pioneer, care au avut loc in perioada 1967-1974.

Rudele fostului angajat spun ca reprezentantii NASA au fost chemati sa recupereze aceste bunuri, dar au refuzat, declarand ca "nu se ocupa de gunoaie".

Benzile magnatice sunt deteriorate, iar recomandarea NASA a fost ca ele sa fie distruse, pentru ca nu sunt de interes, nu contin nimic important.