Astronomii au observat in urma cu o luna un misterios obiect cosmic, care se deplaseaza foarte repede prin sistemul nostru solar.

Datele obtinute arata ca acesta provine din afara sistemului nostru solar, scrie Space Insider. Este posibil ca obiectul sa fie o cometa, care a reusit sa scape de atractia stelei sale si a intrat in sistemul nostru solar.

Expertii de la International Astronomical Union Minor Planet Center precizeaza ca aceasta ar putea fi prima cometa interstelara observata pana acum.

Pe 14 octombrie, cometa a trecut la o distanta de 24 milioane de kilometri de Pamant, iar acum Soarele a impins-o din nou in afara sistemului solar. Este posibil ca aceasta cometa sa nu mai revin niciodata.

Cometa a venit de undeva din zona stelei Vega si avea un diametru de aproximativ 160 metri.

In mod normal, cometa ar fi trebuit sa fie topita de caldura Soarelui, de care s-a apropiat foarte mult. Insa acest lucru nu s-a intamplat, deoarece obiectul se deplasa cu o viteza foarte mare, de 26 km/s.

Astronomii spera sa afle mai multe informatii despre aceasta cometa care ne-a facut o scurta vizita si mai ales sa-si dea seama de la ce stea provine.