Mai tineti mintea ceasul familiei Weasley din seria Harry Potter? Era un ceas magic care nu arata ora, ci unde se afla membrii familiei! Acestia puteau fi la job, acasa, pe drum sau chiar si in "pericol de moarte"!

Daca in carti si filme acel ceas este creat prin magie, ei bine el a fost transformat in realitate de un student de doar 21 de ani!

via GIPHY

Studentul de la Universitatea Duke s-a folosit de abilitatile sale cu computerele pentru a crea un ceas similar! Trey Bagley, cu ajutorul laboratorului de inovatii de la Duke, a creat propria versiune a ceasului ca un cadou pentru parintii lui.

Bagley are 3 surori astfel ca s-a gandit ca acest ceas "ne va lega pe toti chiar si cand suntem in locatii diferite". Bagley a cumparat un ceas vechi de la un magazin de antichitati si l-a transformat.

Folosind particule de fotoni si o aplicatie numita If This Then That, Bagley a putut sa creeze acest ceas care sa arate in timp real unde sunt membrii familiei.

Ceasul lui Bagley are si el mai multe optiuni, inclusiv "pericol de moarte". El s-a amuzat cu aceasta optiune, programand-o sa arate daca actiunile la bursa scad sub minimul din 3 ani cand va incepe sa lucreze la Microsoft. De asemenea, pentru sora ei cea mai mica, "pericolul de moarte" apare cand termperatura este foarte scazuta.

via GIPHY