Cea mai noua tableta Nexus ar putea fi lansata in mai putin de o luna. Mai exact, pe 8 octombrie, conform celor de la 4gnews. Nexus 9 va fi construita de HTC, iar informatia e sustinuta chiar de Nvidia, care a facut-o publica intr-un document oficial al companiei. Documentul face parte dintr-un proces pe care Nvidia il are cu rivalii de la Qualcomm, dar indica faptul ca tableta Nexus 9 va folosi procesorul Nvidia Tegra K1, anuntat recent.

Tableta Nexus 9 si-ar pueta face aparitia la urmatorul eveniment de presa al HTC, programat pe 8 octombrie. Tot atunci, HTC va introduce si un action-camera, care sa rivalizeze cu Go Pro, dar care se poate conecta la tabletele sau smartphone-urile cu Android.

Google n-a mai lansat o tableta de mai mult de un an. A doua generatie a tabletei Nexus 7 a fost prezentata oficial pe 24 iulie 2013, in timp ce tableta de 10 inci are deja o vechime de aproape doi ani. Ultimul gadget prezentat de Google e telefonul Nexus 5, care a aparut pe 31 octombrie anul trecut. Odata cu el a fost lansat si Android 4.4 KitKat, deci data de 8 octombrie 2014 pare sa respecte modelul lansarilor de produse Google.