Nvidia a lansat tableta SHIELD dedicata gamerilor inraiti, alaturi de cel mai util accesoriu, gamepad-ul Shield Wireless Controller. Succesoarea lui Shield Portable, tableta are specificatii care nu te vor lasa la greu, indiferent de joc.

Tableta Nvidia Shield e “motorizata” de chipsetul Tegra K1, cu un procesor quad-core 4+1 ARM Cortex A15, tactat la 2,2 GHz. Procesorul grafic, creat pe arhitectura Kepler, are 192 de nuclee si randeaza imaginile pe un display de 8 inci, cu rezolutie 1900x1200. Tableta vine cu ultima versiune Android KitKat si sta la fel de bine si la capitolul RAM, 2 GB. Orice gamer care se respecta are nevoie si de sunet de calitate, iar boxele frontale sunt proiectate fix pentru asta. Si tot pentru gamerul hardcore, Nvidia Shield are optional o husa ce poate fi folosita pe post de suport si stilus.

Cel mai important accesoriu e insa gamepad-ul wireless cu latenta scazuta, care transforma tableta de 8 inci intr-o adevarata consola portabila. Gamepad-ul are butoane obisnuite dar si capacitive, pentru Android, foloseste tehnologia Wi-Fi, nu bluetooth si poate fi folosit inclusiv pe calculator.

Shield poate fi insa si conectata la un televizor, cu ajutorul modului Console. Asa ca mai poti aduce inca 3 prieteni pentru un mic multiplayer local. Sau, poti face streaming de jocuri de pe calculator, prin Nvidia GameStream. Te poti juca insa linistit pe tableta Shield si in cloud, folosind NVIDIA GRID Cloud Gaming. Tehnologia e deocamdata in beta si doar utilizatorii din Carolina de sud se bucura de ea, dar va fi extinsa la nivel global. Deocamdata insa, vei putea folosi Shield Hub pentru a accesa o colectie de jocuri optimizate pentru Android si Shield.

Si daca tot am vorbit pana acum de gaming, trebuie sa amintim si de posibilitatea de a inregistra gameplay-ul, sau chiar pe tine in timp ce te enervezi ca nu poti trece nici chip de vreun nivel in joc. Functia de inregistrare Nvidia ShadowPlay iti permite sa salvezi  si sa dai share pe Twich celor mai tari momente din jocul tau, folosind camera frontala de 5 MP. Cine stie, poate vei ajunge urmatoarea vedeta printre gameri, nu?

Era sa uitam. Tableta Nvidia Shield va veni la pachet si cu jocul celor de la Frozenbite, “Trine 2 : Complete Story”, optimizat pentru Tegra K1. Tableta vine si in doua variante, cu 16 GB, respectiv 32 GB spatiu intern de stocare, care poate fi extins cu un card microSD pana la 128 GB. Totodata, Nvidia Shield poate fi comandata in variantele Wi-Fi sau Wi-Fi + LTE, la preturi incepand cu 299 de dolari. Husa de protectie costa 39 $, iar  gamepad-ul 59$. Tableta e disponibila pentru precomanda in SUA, Canada si Europa.