Lenovo prezentat oficial, marti, in Romania, noile sale tablete Yoga, de 8 si de 10 inch care il au ca ambasador pe actorul Ashton Kutcher. Noile Lenovo Yoga sub subtiri si vin cu 3 moduri utilizare. Ele au o autonomie de pana la 18 ore. Ca design, tableta Yoga se remarca de celelalte modele de pe piata prin manerul cilindric situat pe una dintre lateralele mari.

Vedem un trend de cerere foarte mare de tablete si am venit cu ceva putin diferit: o tableta care se poate tine cu o singura mana - Aurel Netin, general manager Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova

La noile tablete Yoga, designerii si inginerii Lenovo au dorit sa elimine cele 3 mari probleme de care se plang utilizatorii tabletelor: oboseala incheieturii cand tableta este tinuta mult timp in mana, lipsa unui mecanism de sustinere verticala cand tableta este pusa pe masa si un unghi inadecvat de vizionare cand tableta sta culcata pe birou. 

Modelele de 10 si de 8 inch cu Wi-Fi folosesc procesoare MT8125, iar cele cu 3G sunt prevazute cu procesoare MT8389 Quad Core si o capacitate de 16 sau 32 GB. Sistemul de operare este Android 4.2. Gadgeturile vin si cu sisteme audio Dolby. 

Tabletele Yoga cantaresc 605 grame (modelul de 10 inch) sau 400 de grame (modelul de 8 inch). Ambele au display-uri la rezolutia 1280 x 800 si doua camere video – una de 5 MP cu auto focus in spate si inca una in fata. La acestea adaugam un slot microSD ce extinde spatiul de stocare pana la 64 GB, Wi-Fi si optional 3G.

Lenovo ofera o tastatura Bluetooth pentru modelul de 10 inch, care functioneaza ca un capac, pornind tableta din modul sleep cand este detasata si oprind-o cand este atasata.

Noile Lenovo Yoga pot fi acum gasite in magazinele din Romania.


Lenovo se pregateste sa lanseze un smartphone in Romania

In cadrul evenimentului de lansare a noilor tablete Yoga, seful Lenovo, Aurel Netin, a spus ca romanii vor fi primii din Uniunea Europeana care vor putea cumpara, pe cai oficiale, noile telefoane Lenovo.

El nu a dorit sa precizeze data in care smartphone-urile Lenovo vor fi lansate oficial in Romania, insa e de asteptat sa le vedem in primavara. Deja in Ucraina si Serbia, tari care nu sunt parte din comunitatea europeana, Lenovo a intrat pe piata smartphone-urilor.

Seful Lenovo Romania a mai spus ca telefonul lui este un Lenovo K900, la care bateria tine doua zile, iar colegii lui au smartphone-uri din seria P, la care bateria tine chiar mai mult.