Un inginer japonez a reusit sa transforme in realitate una dintre cele mai mari dorinte ale copiilor. O masina Transformers care se comporta exact ca in filme.

"Ok, trageti aer in piept." - acesta a fost primul rand de text pe care l-am citit pe Daily Mail cand am dat peste acest articol. Am zis ca nu putem sa-l ratam si l-am adus aici la TechSchool, lumea celor mai spectaculoase inventii.

Asa au inceput in realitate toate inventiile, de la o scara mica, o idee amuzanta, parca pentru copii. Cu timpul si cu investitii, ideea se poate transforma in ceva cu adevarat urias.

PRIMUL ROBOT TRANSFORMERS REAL

I-am vazut in filme, in desene animate, in reclame TV, am visat sa avem si noi unul, iar pana acum ne-am multumit cu jucarii de plastic pe care ne chinuiam sa le demontam si sa le montam la loc - ei sunt robotii Transformers, o fantezie care se apropie tot mai mult de realitate, si asta cu ajutorul unui inginer japonez, Kenji Ishida.

Kenji, un cercetator din Kashiwa, Japonia, mare pasionat de roboti, a reusit sa proiecteze primul Transformers de jucarie, care, cu ajutorul unui joypad, poate fi condus si transformat in robot.

Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro

Kenji isi descrie creatia ca pe "ceva mai mult decat o masina, care pacaleste ochiul". Si spuneti si voi, nu are dreptate?

In numai cateva secunde, jucaria denumita Transform Robot Version 7.2 se transforma dintr-o masina RC intr-un robot erou de toata frumusetea.

Iar asta nu este totul, masina transformers vine cu lansatoare de rachete in brate (da, chiar trage cu mici rachete de cauciuc), lumini si o camera WiFi prin care poti urmari spre exemplu pe iPad-ul tau ce vede robotul.

In numai cateva secunde, cu ajutorul unui joypad similar cu cele de la Playstation, masina se transforma in robot in numai cateva secunde.

UN TRANSFORMERS REAL PANA IN 2030?

Planurile inginerului japonez depasesc insa cu mult asteptarile noastre. Acesta a anuntat ca pana in 2030 are de gand sa construiasca un model la scara mare, ce va putea fi condus de un om. Adica un Transformers asa cum multi am visat sa avem.

Proiectat de inginerul Ishida si compania sa, Brave Robotics, jucaria Transformers a fost realizata in numai 10 exemplare si va fi prezentata in luna decembrie la Tokio. 

Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro

Share articol: